Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»

Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»

15 Жовтня 2014
5032
15 Жовтня 2014
20:06

Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»

5032
Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»
Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Голдберрі», що володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. Відповідне рішення Нацрада прийняла за результатами позапланової перевірки компанії.

 

Як відомо, на минлому засіданні 9 жовтня Нацрада дозволила «Голдберрі» стати «Еспресо TV», переоформивши ліцензію ТОВ «Голдберрі». Однак моніторинг, який став основою для перевірки, було проведено ще 19 серпня, до внесення всіх змін.

 

Моніторинг і перевірка зафіксували відхилення від програмної концепції - збільшення обсягу іноземного продукту (на третину), інформаційних, просвітницьких (удвічі) і розважальних програм, зменшення обсягу національного продукту, програм власного виробництва (більш ніж удвічі - з 10 год 48 хв до 4 год 31 хв на добу), культурологічних програм і категорії «Інше».

 

Представник «Голдберрі» Юрій Крайняк повідомив, що після переоформлення ліцензії канал уже працює під логотипом і програмною концепцією «Еспресо TV». «Я знаю, що в минулому в компанії дійсно були порушення, але ми не могли на них вплинути, бо це був не наш період. Ми б не хотіли отримувати попередження, але розуміємо, що той період, коли нас іще не було в компанії, вартує не лише попередження», - сказав пан Крайняк.

 

Члени Нацради (за винятком Григорія Шверка) проголосували за оголошення попередження ТОВ «Голдберрі». Компанія має змогу пройти процедуру скасування санкції, якщо доведе, що виправила порушення.

 

Нагадаємо,  4 вересня Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ «Голдберрі», але провести її не вдалося - представник Нацради не виявив ліцензіата. Тому Нацрада 25 вересня призначила повторну позапланову перевірку.

 

Нагадаємо, 25 вересня стало відомо, що ТОВ «Новини-ТВ», яке має ліцензію на супутникове мовлення під логотипом «Еспресо TV», придбало телеканал «Голдберрі», який володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3.

 

9 жовтня Нацрада переоформила ліцензію ТОВ «Голдберрі» на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 у зв'язку зі зміною директора, редакційної ради, логотипа, програмної концепції та адреси студії, не чекаючи результатів перевірки. Відповідно до внесених змін, відтепер на місці «Голдберрі» в мультиплексі мовитиме телеканал «Еспресо TV».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду