detector.media
15.10.2014 20:06
Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»
Нацрада оголосила попередження «Голдберрі», який нещодавно став «Еспресо TV»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Голдберрі», що володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. Відповідне рішення Нацрада прийняла за результатами позапланової перевірки компанії.

 

Як відомо, на минлому засіданні 9 жовтня Нацрада дозволила «Голдберрі» стати «Еспресо TV», переоформивши ліцензію ТОВ «Голдберрі». Однак моніторинг, який став основою для перевірки, було проведено ще 19 серпня, до внесення всіх змін.

 

Моніторинг і перевірка зафіксували відхилення від програмної концепції - збільшення обсягу іноземного продукту (на третину), інформаційних, просвітницьких (удвічі) і розважальних програм, зменшення обсягу національного продукту, програм власного виробництва (більш ніж удвічі - з 10 год 48 хв до 4 год 31 хв на добу), культурологічних програм і категорії «Інше».

 

Представник «Голдберрі» Юрій Крайняк повідомив, що після переоформлення ліцензії канал уже працює під логотипом і програмною концепцією «Еспресо TV». «Я знаю, що в минулому в компанії дійсно були порушення, але ми не могли на них вплинути, бо це був не наш період. Ми б не хотіли отримувати попередження, але розуміємо, що той період, коли нас іще не було в компанії, вартує не лише попередження», - сказав пан Крайняк.

 

Члени Нацради (за винятком Григорія Шверка) проголосували за оголошення попередження ТОВ «Голдберрі». Компанія має змогу пройти процедуру скасування санкції, якщо доведе, що виправила порушення.

 

Нагадаємо,  4 вересня Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ «Голдберрі», але провести її не вдалося - представник Нацради не виявив ліцензіата. Тому Нацрада 25 вересня призначила повторну позапланову перевірку.

 

Нагадаємо, 25 вересня стало відомо, що ТОВ «Новини-ТВ», яке має ліцензію на супутникове мовлення під логотипом «Еспресо TV», придбало телеканал «Голдберрі», який володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3.

 

9 жовтня Нацрада переоформила ліцензію ТОВ «Голдберрі» на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 у зв'язку зі зміною директора, редакційної ради, логотипа, програмної концепції та адреси студії, не чекаючи результатів перевірки. Відповідно до внесених змін, відтепер на місці «Голдберрі» в мультиплексі мовитиме телеканал «Еспресо TV».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY