ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах

ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах

2 Квітня 2014
5997
2 Квітня 2014
11:36

ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах

5997
ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах
ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала ефірне мовлення телеканалу ТВі (ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"») у 24 містах, які не зазначені в чинній ліцензії на мовлення компанії. Про це повідомив на брифінгу 2 квітня голова Нацради Володимир Манжосов, посилаючись на інформацію представників Нацради в областях.

 

За даними Нацради, ТВі мовить на таких ефірних частотах:

 

Вінниця - 60 ТВК

Луцьк - 50 ТВК

Дніпропетровськ - 54 ТВК

Донецьк - 64 ТВК

Єнакієве - 68 ТВК

Маріуполь - 54 ТВК

Житомир - 64 ТВК

Новоград-Волинський - 62 ТВК

Ужгород - 55 ТВК

Бердянськ - 64 ТВК

Київ - 22 ТВК

Кіровоград - 68 ТВК

Львів - 62 ТВК

Кременчук - 22 ТВК

Рівне - 62 ТВК

Суми - 54 ТВК

Тернопіль - 62 ТВК

Харків - 64 ТВК

Херсон - 68 ТВК

Хмельницький - 56 ТВК

Умань - 62 ТВК

Чернівці - 56 ТВК

Ніжин - 59 ТВК

Чернігів - 54 ТВК

 

Натомість за Державним реєстром телерадіоорганізацій, ліцензія телеканалу дає право на мовлення лише в п'яти населених пунктах:

Сімеїз (Крим) - 36 ТВК

Морське (Крим) - 38 ТВК

Курортне (Крим) - 46 ТВК

Верхній Ясенів (Івано-Франківська область) - 27 ТВК

Вижниця (Чернівецька область) - 59 ТВК

 

1 квітня Нацрада звернулася до ТВі з проханням повідомити, на підставі яких документів розпочато ефірне мовлення в перерахованих 24 населених пунктах і надати копії цих документів. Також 1 квітня Нацрада звернулася до Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачння з проханнм повідомити, на підставі яких документів розпочато ефірну трансляцію ТВі у зазначених містах. «Ми попросили їх терміново до 3 квітня надати нам матеріали. В іншому разі ми будемо змушені звертатися до правоохоронних органів», - наголосив Володимир Манжосов.

 

«Зараз ми з'ясовуємо, в яких містах ТВі почав мовлення на вежах Концерну РРТ, а в яких - на інших вежах. Також збираємо інформацію про те, чи немає завад іншим мовникам. За нашими даними, потужність передавачів ТВі вища ніж 10 Ватт, які були виставлені на конкурсі 2010 року», - повідомив Володимир Манжосов.

 

За словами члена Нацради Любові Бакаленко, представники Українського державного центру радіочастот (УДЦР) уже фіксують, що створюються завади мовникам та інтернет-провайдерам після включення передавачів ТВі, адже висновки УДЦР на мовлення ТВі були видані ще у 2010 році, ситуація відтоді вже змінилася.

 

За словами члена Нацради Миколи Фартушного, ситуація з ТВі - це не поодинокий випадок. «У зв'язку з подіями в країні відбуваються певні порушення з боку ТРК, але ці порушення носять подвійний характер. З одного боку, є зміни програмних концепцій - це об'єктивні речі, які ми розуміємо. З іншого боку, є такі речі, як у ситуації з ТВі. Це може бути намаганням певних ТРК використати ситуацію непевності в країні для вирішення своїх питань. Хочемо звернутися до ТВі та всіх учасників інформаційного поля, що незалежно від подій у країні, потрібно дотримуватися закону», - сказав пан Фартушний.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», наприкінці березня телеканал ТВі відновив мовлення на ефірних частотах, виграних ним у січні 2010 року на конкурсі Нацради, який згодом був скасований через суд за позовом телеканалів з групи «Інтер». За словами гендиректора Концерну РРТ Костянтина Захаренка, восени 2013 року ТВі виграв суд, який нібито скасував рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка на виконання постанови суду скасовувала свої ж рішення щодо конкурсу та анульовувала додатки до ліцензій ТВі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5997
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду