detector.media
02.04.2014 11:36
ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах
ТВі почав ефірне мовлення в 24 містах – Нацрада хоче знати, на яких підставах

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зафіксувала ефірне мовлення телеканалу ТВі (ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"») у 24 містах, які не зазначені в чинній ліцензії на мовлення компанії. Про це повідомив на брифінгу 2 квітня голова Нацради Володимир Манжосов, посилаючись на інформацію представників Нацради в областях.

 

За даними Нацради, ТВі мовить на таких ефірних частотах:

 

Вінниця - 60 ТВК

Луцьк - 50 ТВК

Дніпропетровськ - 54 ТВК

Донецьк - 64 ТВК

Єнакієве - 68 ТВК

Маріуполь - 54 ТВК

Житомир - 64 ТВК

Новоград-Волинський - 62 ТВК

Ужгород - 55 ТВК

Бердянськ - 64 ТВК

Київ - 22 ТВК

Кіровоград - 68 ТВК

Львів - 62 ТВК

Кременчук - 22 ТВК

Рівне - 62 ТВК

Суми - 54 ТВК

Тернопіль - 62 ТВК

Харків - 64 ТВК

Херсон - 68 ТВК

Хмельницький - 56 ТВК

Умань - 62 ТВК

Чернівці - 56 ТВК

Ніжин - 59 ТВК

Чернігів - 54 ТВК

 

Натомість за Державним реєстром телерадіоорганізацій, ліцензія телеканалу дає право на мовлення лише в п'яти населених пунктах:

Сімеїз (Крим) - 36 ТВК

Морське (Крим) - 38 ТВК

Курортне (Крим) - 46 ТВК

Верхній Ясенів (Івано-Франківська область) - 27 ТВК

Вижниця (Чернівецька область) - 59 ТВК

 

1 квітня Нацрада звернулася до ТВі з проханням повідомити, на підставі яких документів розпочато ефірне мовлення в перерахованих 24 населених пунктах і надати копії цих документів. Також 1 квітня Нацрада звернулася до Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачння з проханнм повідомити, на підставі яких документів розпочато ефірну трансляцію ТВі у зазначених містах. «Ми попросили їх терміново до 3 квітня надати нам матеріали. В іншому разі ми будемо змушені звертатися до правоохоронних органів», - наголосив Володимир Манжосов.

 

«Зараз ми з'ясовуємо, в яких містах ТВі почав мовлення на вежах Концерну РРТ, а в яких - на інших вежах. Також збираємо інформацію про те, чи немає завад іншим мовникам. За нашими даними, потужність передавачів ТВі вища ніж 10 Ватт, які були виставлені на конкурсі 2010 року», - повідомив Володимир Манжосов.

 

За словами члена Нацради Любові Бакаленко, представники Українського державного центру радіочастот (УДЦР) уже фіксують, що створюються завади мовникам та інтернет-провайдерам після включення передавачів ТВі, адже висновки УДЦР на мовлення ТВі були видані ще у 2010 році, ситуація відтоді вже змінилася.

 

За словами члена Нацради Миколи Фартушного, ситуація з ТВі - це не поодинокий випадок. «У зв'язку з подіями в країні відбуваються певні порушення з боку ТРК, але ці порушення носять подвійний характер. З одного боку, є зміни програмних концепцій - це об'єктивні речі, які ми розуміємо. З іншого боку, є такі речі, як у ситуації з ТВі. Це може бути намаганням певних ТРК використати ситуацію непевності в країні для вирішення своїх питань. Хочемо звернутися до ТВі та всіх учасників інформаційного поля, що незалежно від подій у країні, потрібно дотримуватися закону», - сказав пан Фартушний.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», наприкінці березня телеканал ТВі відновив мовлення на ефірних частотах, виграних ним у січні 2010 року на конкурсі Нацради, який згодом був скасований через суд за позовом телеканалів з групи «Інтер». За словами гендиректора Концерну РРТ Костянтина Захаренка, восени 2013 року ТВі виграв суд, який нібито скасував рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка на виконання постанови суду скасовувала свої ж рішення щодо конкурсу та анульовувала додатки до ліцензій ТВі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY