Усі провайдери заявили, що готові виконати будь-яке рішення Нацради – керівник «Волі» Сергій Бойко

Усі провайдери заявили, що готові виконати будь-яке рішення Нацради – керівник «Волі» Сергій Бойко

12 Березня 2014
6465
12 Березня 2014
18:39

Усі провайдери заявили, що готові виконати будь-яке рішення Нацради – керівник «Волі» Сергій Бойко

6465
Усі провайдери заявили, що готові виконати будь-яке рішення Нацради – керівник «Волі» Сергій Бойко
Усі провайдери заявили, що готові виконати будь-яке рішення Нацради – керівник «Волі» Сергій Бойко

Президент компанії «Воля-кабель» Сергій Бойко заявив, що всі провайдери готові виконувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про тимчасове припинення ретрансляції на території України чотирьох російських каналів - «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета» та «НТВ-Мир», яке регулятор має намір ухвалити 13 березня. Про це пан Бойко повідомив на брифінгу в Нацраді 12 березня.

 

Пан Бойко зауважив, що провайдери готові виконувати рішення Нацради тільки в тому випадку, якщо воно буде законним.

 

«Всі провайдери заявили, що готові виконати будь-яке рішення Нацради, яке будуватиметься на основі діючого закону», - сказав Сергій Бойко.

 

Президент компанії «Воля-кабель» також додав, що в даній ситуації доцільно не вимикати канали з ефіру повністю, а припинити їх мовлення лише на певний час.

 

«Закон дійсно дозволяє єдиному конституційному регуляторному органу приймати рішення в тому числі і про призупинення трансляції чи ретрансляції тих чи інших програм, які можуть загрожувати безпеці нашої країни. При цьому закон зобов'язує регулятора звертатись до суду для визнання таких програм такими, які необхідно заборонити взагалі. Саме тому всі погодились, що таке рішення буде стосуватись призупинення мовлення на деякий час, протягом якого буде оскаржена в суді та діяльність, яка зараз здійснюється тими чи іншими компаніями», - пояснює керівник найбільшого провайдера України.

 

Також Сергій Бойко наголосив, що мало того, що провайдери вимкнуть російські канали - потрібно, щоб такі ж методи були застосовані й до тих, хто нелегально поширює контент на території України.

 

«У провайдерів величезне побажання не лише до Нацради, а й до представників Генпрокуратури, представників РНБО звернути особливу увагу на те, що якщо ми говоримо про рівні умови, то потрібно адекватно діяти представникам правоохоронних органів по відношенню до піратів і всіх тих, хто сьогодні нелегально на території України поширює контент. Адже будь-які дії без цього не матимуть такого ефекту для захисту наших національних інтересів, якщо паралельно хтось буде наживатись на біді всіх інших», - додав пан Бойко.

 

Нагадаємо, завтра, 13 березня, Нацрада планує провести засідання, щоб ухвалити рішення про тимчасове припинення ретрансляції на території України чотирьох російських каналів - «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета» та «НТВ-Мир».

 

Як писала «Детектор медіа», 11 березня Національна рада висловила вимогу до провайдерів програмної послуги до 19.00 11 березня припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета», «НТВ-Мир». Втім, офіційного рішення з цього приводу Нацрада поки що не приймала, оскільки не проводила засідання.

 

Увечері 11 березня найбільший кабельний провайдер країни «Воля» заявив, що вирішив призупинити ретрансляцію російських телеканалів ОРТ («Первый канал. Всемирная сеть»), «РТР Планета» і «НТВ-Мир». 12 березня «Воля» мала намір повідомити про це рішення своїх партнерів - представників цих російських каналів. А з моменту офіційної публікації такого рішення Національною радою почне повідомляти абонентів кожного міста.

 

Натомість у Севастополі 9 березня «Воля» вимкнула всі українські канали в аналогових пакетах кабельного телебачення, посилаючись на вимогу в. о. голови міської адміністрації, на підставі внутрішніх політик із забезпечення безпеки своїх співробітників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6465
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду