Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка

Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка

5 Лютого 2014
10209
5 Лютого 2014
18:08

Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка

10209
Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка
Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка

До 200-річчя  з дня народження Тараса Шевченка команда Департаменту журналістських розслідувань  «1+1» під керівництвом Максима Шиленка готує документальний фільм. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Прем'єра фільму про Великого Кобзаря відбудеться у Шевченківські дні.

 

Автором ідеї та сценарію документального фільму про Тараса Шевченка стала журналістка та ведуча Світлана Усенко.  Вона за кадром і в кадрі буде вести розповідь про життя поета. 

 

Режисером-постановником  фільму виступила Олена Єлісєєва, оператор-постановник стрічки Віталій Панасюк. До фільму також були залучені експерти-шевченкознавці та дослідники біографії поета. Життєвий шлях Шевченка досліджували й нестандартними методами: через графологічні експертизи, астрологічні прогнози та ідентифікацію осіб за фізіогномічними ознаками.

 

«Ідея зняти документальний фільм про Шевченка прийшла мені ще навесні минулого року. Для мене - це надзвичайно важливо робота. По-перше, саме ім'я Шевченка та дата зобов'язують; а, по-друге, я вже скучила за серйозною журналістикою. Відтоді я перечитала біографії Шевченка, написані різними біографами, в різні часи - від дореволюційного до радянського, вкотре перечитала та проаналізувала творчість самого Шевченка. І мушу сказати, що попри нашу загальну вседоступність до Шевченка сьогодні, ми його зовсім не знаємо... Ми й досі живемо в полоні ще радянських ілюзій про життя цієї людини», - розповіла автор фільму Світлана Усенко.

 

Зйомки докуфільму відбувались у Санкт-Петербурзі, Москві, Оренбурзі, Ізраїлі, Люксембурзі та Казахстані. Знімальна група проїхала місцями заслання Тараса Шевченка - узбережжям Аральського моря та місцями, де колись розташовувалось Новопетрівське укріплення.

 

Нагадаємо, у березні на каналі «Інтер» виходитиме спецпроект «Шевченко. 200 років самотності».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду