detector.media
05.02.2014 18:08
Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка
Канал «1+1» зняв докуфільм до 200-річчя Тараса Шевченка

До 200-річчя  з дня народження Тараса Шевченка команда Департаменту журналістських розслідувань  «1+1» під керівництвом Максима Шиленка готує документальний фільм. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Прем'єра фільму про Великого Кобзаря відбудеться у Шевченківські дні.

 

Автором ідеї та сценарію документального фільму про Тараса Шевченка стала журналістка та ведуча Світлана Усенко.  Вона за кадром і в кадрі буде вести розповідь про життя поета. 

 

Режисером-постановником  фільму виступила Олена Єлісєєва, оператор-постановник стрічки Віталій Панасюк. До фільму також були залучені експерти-шевченкознавці та дослідники біографії поета. Життєвий шлях Шевченка досліджували й нестандартними методами: через графологічні експертизи, астрологічні прогнози та ідентифікацію осіб за фізіогномічними ознаками.

 

«Ідея зняти документальний фільм про Шевченка прийшла мені ще навесні минулого року. Для мене - це надзвичайно важливо робота. По-перше, саме ім'я Шевченка та дата зобов'язують; а, по-друге, я вже скучила за серйозною журналістикою. Відтоді я перечитала біографії Шевченка, написані різними біографами, в різні часи - від дореволюційного до радянського, вкотре перечитала та проаналізувала творчість самого Шевченка. І мушу сказати, що попри нашу загальну вседоступність до Шевченка сьогодні, ми його зовсім не знаємо... Ми й досі живемо в полоні ще радянських ілюзій про життя цієї людини», - розповіла автор фільму Світлана Усенко.

 

Зйомки докуфільму відбувались у Санкт-Петербурзі, Москві, Оренбурзі, Ізраїлі, Люксембурзі та Казахстані. Знімальна група проїхала місцями заслання Тараса Шевченка - узбережжям Аральського моря та місцями, де колись розташовувалось Новопетрівське укріплення.

 

Нагадаємо, у березні на каналі «Інтер» виходитиме спецпроект «Шевченко. 200 років самотності».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY