Більшість львівських ЗМІ контролюють мер міста, бізнес і депутати

Більшість львівських ЗМІ контролюють мер міста, бізнес і депутати

30 Серпня 2013
7026
30 Серпня 2013
12:36

Більшість львівських ЗМІ контролюють мер міста, бізнес і депутати

7026
Більшість львівських ЗМІ контролюють мер міста, бізнес і депутати
Більшість львівських ЗМІ контролюють мер міста, бізнес і депутати

Львівські засоби масової інформації здебільшого сконцентровані у медіагрупах, що контролюються місцевими бізнесменами і депутатами. Такого висновку дійшла «Українська правда», аналізуючи інформацію, яку оприлюднило у публікації Наталі Онисько «Кому належать львівські ЗМІ» інтернет-видання «Наші гроші. Львів».

 

Брати Ярослав і Богдан Дубневичі сконцентрували у своєму медіахолдингу друковане видання «Львівська газета», радіо «FM Галичина», телекомпанію «Гал-ТБ» та сайт Galnet.org. Офіційним засновником «Львівської газети» є ТОВ «Енергія консалтинг», основним власником якої є кіпрська компанія «РВС Глобал інвест ЛТД». «Енергія консалтинг» є також засновником ТОВ «Телерадіокомпанія "Галичина» (радіостанція «FM Галичина») та ТОВ «Гал-ТБ».

 

Медіахолдинг Петра Димінського, почесного президента ФК «Карпати»  об'єднує телеканал ZIK та одноіменне інформаційне агентство.

 

У медіахолдинг Мирослава Хом'яка входять ТРК «Львівська хвиля» та «Гал-інфо».

 

У мера міста Андрія Садового, за даними інтернет-видання «Наші гроші. Львів», також є свій медіа холдинг ТРК «Люкс», який об'єднує «Радіо Люкс», сайт Zaxid.net, «Телеканал 24», «Радіо 24», та «Football 24». Юридично медіа холдинг належить дружині мера Катерині Кіт-Садовій та давньому бізнес-партнеру Романові Андрейку.

 

Незмінним власником львівської медагрупи «Експрес Медіа» є Ігор Починок. До її складу входять видання: «Експрес», «Post Поступ», «Порадник господаря», «Моя сповідь», «Добрий лікар», «Вісник пенсіонера», «Блискавка», «Порадник жіночий», «Рецепти Господині», «Газета Поділля», «Теле Експрес», Cool Expres та сайт Expres.ua.

 

Медіагрупа «Високий замок» об'єднує видання «Високий замок», «Добрий господар», «Добре здоров'я», «Добра кухня», «Життя і жінка» та сайт WZ.lviv.ua.

 

У 2011 році ЗАТ «Видавничий дім "Високий замок"» перетворилось на ПрАТ «Видавничий дім "Високий замок"». Головою правління ПрАТ є Наталія Балюк, головний редактор «Високого замку», дружина народного депутата Степана Курпіля, який керував «Високим замком» з 1991 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7026
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду