Після звільнення журналістів ТВі знайшлись ті, хто готові фінансувати суспільне інтернет-ТБ

3 Травня 2013
7750
3 Травня 2013
10:06

Після звільнення журналістів ТВі знайшлись ті, хто готові фінансувати суспільне інтернет-ТБ

7750
Після звільнення журналістів ТВі знайшлись ті, хто готові фінансувати суспільне інтернет-ТБ

Бізнесмен Валерій Пекар, який після звільнення 31 журналіста ТВі висунув ідею створення суспільного телебачення в інтернеті, повідомив, що 77 людей відгукнулися з готовністю давати гроші. Про це пише керівник бюро журналістських розслідувань «Свідомо»  Єгор Соболєв на сайті бюро.

 

За його словами, четверо, включно з самим Валерієм Пекарем, готові давати по 5 тисяч доларів на рік, восьмеро - по тисячі, 14 людей - по 500, 51 - по 100 доларів.

 

«Я абсолютно певен, що проект суспільного інтернет-телебачення може зібрати 1000 прихильників, які дадуть по $5000 щорічно. 100 таких людей я знаю особисто, а це вже півмільйона. Цих грошей вистачить на найкращу техніку та найкращих журналістів, які захочуть працювати на інтелектуальну, раціональну, відповідальну верхівку суспільства, а не на масу, що застрягла в пізньосередньовічній парадигмі мислення, але складає більшість населення (вибачте за неполіткоректність)», -зазначає пан Пекар на своїй сторінці у Facebook .

 

Нагадаємо, 29 квітня, 32 журналісти ТВі заявили про своє звільнення з каналу, оскільки не можуть гарантувати своєму глядачеві надання об'єктивної та неупередженої інформації і вважають, що люди, які називають себе новими власниками та менеджерами телеканалу, зруйнували репутацію ТВі.

 

Згодом журналіст Мустафа Найєм заявив, що журналісти, які 29 квітня,звільнилися з ТВі, будуть створювати свій інтернет-проект.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7750
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mayakovskiy
4016 дн. тому
Умные мыслящие люди могут смотреть тот же RTVI, а "талант" слюнтяев с закрытого недоканала четко отображался в их цифрах.
Гіппі
4016 дн. тому
Пекар вже фінансував один незалежний журнал "Зоїл", потім кинув
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду