Генпродюсер «Першого Ukraine» Сергій Логунов: «Дуже довго готували студію до запису, а потім її відвели під проект “Про життя”»

Генпродюсер «Першого Ukraine» Сергій Логунов: «Дуже довго готували студію до запису, а потім її відвели під проект “Про життя”»

30 Квітня 2013
14146
30 Квітня 2013
10:24

Генпродюсер «Першого Ukraine» Сергій Логунов: «Дуже довго готували студію до запису, а потім її відвели під проект “Про життя”»

14146
Про виробництво контенту без залучення коштів, особливості іномовлення, «творчий альтруїзм» співробітників «Першого Ukraine» – в інтерв’ю «Телекритиці»
Генпродюсер «Першого Ukraine» Сергій Логунов: «Дуже довго готували студію до запису, а потім її відвели під проект “Про життя”»
Генпродюсер «Першого Ukraine» Сергій Логунов: «Дуже довго готували студію до запису, а потім її відвели під проект “Про життя”»

«Детектор медіа» продовжує публікувати серію інтерв'ю з керівниками каналів іномовлення. Першим про стратегію та пріоритетні напрямки «1+1 International» розповів генеральний продюсер каналу Владислав Свінченко. Наступним співрозмовником «Детектор медіа» став його колега з «Першого Ukraine» Сергій Логунов.

 

Виробничу специфіку цього каналу багато в чому визначають зобов'язання НТКУ перед державою. Сергій Логунов каже, що є генеральним продюсером «Першого Ukraine» на громадських засадах: «Займаюся супутниковим каналом паралельно із основною роботою на посаді керівника інформаційно-аналітичного відділу новин Першого національного». При цьому до його обов'язків належить і побудова сітки мовлення, і пошук нових продуктів, і розвиток каналу. За словами пана Логунова, коштів на виробництво контенту чи зарплати в «Першого Ukraine» немає взагалі. Як він вирішує ці питання і яким бачить розвиток одного з двох державних каналів іномовлення, генпродюсер розповів в інтерв`ю ТК.

 

«Пріоритет - інформаційно-аналітичне мовлення»

 

- Сергію, чим була зумовлена потреба Національної телекомпанії України у запуску каналу іномовлення, якщо вже багато років існує інший державний міжнародний канал - УТР?

- Першим поштовхом стало Доручення президента України щодо забезпечення посилення інформаційної присутності українських каналів в інформаційному просторі інших країн.

 

«Перший Ukraine» було створено для розширення інформаційної присутності України у світі. Дані про кількість громадян України та етнічних українців, які є носіями нашої мови за кордоном, різняться, але все одно йдеться про мільйони людей - і саме для них ми працюємо. Це важливий напрямок для будь-якої держави, й запустити канал було правильним кроком.

 

Створення супутникового телебачення має свої особливості. Зокрема, тут є обмеження щодо авторських прав і ми не можемо використовувати весь продукт, який можна побачити в ефірі Першого національного. Ми ж від початку поставили собі за мету створити дуже якісний, конкурентоздатний продукт. І реалізували це.

 

- Хто саме вважає, що проект реалізовано якісно?

- Найкращий показник якості - це звернення іноземних операторів з-за кордону щодо включення каналу в свої пакети - звісно, що переважно йдеться про тих операторів, де вагому частку глядачів складає українська діаспора. Як приклад, останні дві пропозиції з Канади та Азербайджану. Такі пропозиції надходять і від вітчизняних операторів. Та й ви самі можете переконатись у якості мовлення каналу, просто його подивіться. Для нас важливий будь-який зворотній зв'язок щодо нашого ефіру, в тому числі й повідомлення глядачів, які надходять на наш сайт. Кожне повідомлення читаю особисто і на більшість із них відповідаю.

 

- Якою є місія каналу сьогодні? І який контент цікавить «Перший Ukraine» насамперед - власного виробництва чи програми Першого національного?

- Місія - доносити українцям за кордоном інформацію про Україну. До уваги глядачів - щогодинні випуски новин і великі об'єми інформаційно-аналітичного мовлення.

 

Найбільший позитив нашого каналу в тому, що, увімкнувши його, можна за короткий час зрозуміти, що відбувається в країні. І в такому інформуванні ми бачимо наше головне завдання. Що ж до контенту, звісно, це кращі продукти Першого національного, програми наших партнерів, які вони надають безкоштовно. На забезпечення своєї роботи «Перший Ukraine» не витрачає коштів. Ми сплачуємо лише за вихід на супутник.

 

- Скільки коштує трансляція «Першого Ukraine» на супутнику і які саме кошти на це витрачаються?

- Цього року ця сума складає 1 мільйон 788 тисяч гривень. Це можуть бути гроші загального та спеціального фонду держбюджету, залежно від обсягів затвердженого державного замовлення. У 2013 році державне замовлення, на превеликий жаль, ще не затверджено, тому є питання щодо оплати послуг із трансляції.

 

Що ж до решти витрат, то в штаті Національної телекомпанії України немає жодної людини, яку би взяли на посаду для роботи виключно на каналі «Перший Ukraine». І я в тому числі не є співробітником, який займається безпосередньо тільки каналом «Перший Ukraine». Для всіх працівників нашої телекомпанії це додаткове виробниче навантаження. Є наказ, згідно з яким я є керівником «Першого Ukraine». Паралельно я є керівником інформаційно-аналітичного відділу новин і проекту «Секрети успіху» Першого національного, працюю з багатьма іншими проектами Першого національного. Також завжди знаходжу вільний час для співпраці з Андрієм Пальчевським на проекті «Глибинне буріння», який залишається моїм улюбленим і досі. Зараз проект виходить в інтернеті.

 

- Як ви все це встигаєте? І чому погодилися взяти на себе це «соціальне навантаження»? Ви патріот України?

- Цього насправді було дуже легко навчитися у Єгора Бенкендорфа, обсяги його роботи були неймовірні - з першими зустрічами о 9-й ранку, з останніми - після дванадцятої й без вихідних. До того ж, «Перший Ukraine» - дуже цікавий проект і з точки зору професійного зростання й самореалізації. Я усвідомлюю, що реалізація цього проекту в тому числі стала причиною кількох серйозних пропозицій щодо запуску нових проектів. Але зараз мені вкрай важливо довести роботу каналу до абсолютно автоматизованої та незалежної структури.

 

- Яким чином НТКУ вдалося запустити цей проект без розширення штату й жодних витрат?

- У ключових із точки зору іномовлення відділах НТКУ є по агенту «Першого Ukraine» - це люди, які найбільше співпрацюють із каналом.

 

Перші три тижні запуску каналу були важкими. Адже розпочинала роботу ще й нова ефірна апаратна (див. репортаж нижче. - ТК), з якої сьогодні мовлять всі канали НТКУ, а першим був «Перший Ukraine» і цифрова версія Першого національного, тож не обійшлося без певних суперечок і непорозумінь. Але невдовзі ми вибудували стандартну ефірну сітку, зрозуміли, як налагодити ефективну співпрацю.

 

В перші тижні я обійшов майже всі відділи і розмовляв з їхніми керівниками, як ефективно втілити в життя проект нового повноцінного каналу без залучення нових штатних одиниць.

 

Результатом задоволений - є алгоритм роботи, який економить час і зробив роботу каналу ефективною.

 

Якщо на початковому етапі формування сітки займало три дні, то зараз - три години, враховуючи специфіку НТКУ. Уповільнює цей процес нестабільна програмна сітка Першого національного, який надає перевагу прямим ефірам і трансляціям. У нас такі ж пріоритети, тож кожна сітка суттєво відрізняється щотижня.

 

- Очікувалося, що 2013-й «стане для "Першого Ukraine" роком запуску нових проектів, розширення мовлення і збільшення аудиторії». Які цілі для каналу є пріоритетними?

- Завдання собі ставимо самі, й перелічені вами напрямки якраз є головними. Ми не маємо коштів для виходу на нові супутники. Натомість плануємо по максимуму використовувати нові технології. Вони, власне, вже на стадії запуску. Лише, з огляду на те, що НТКУ - державна телекомпанія, що вимагає значного документообігу, ці процеси йдуть не так швидко, як би хотілося мені.

 

Але з квітня «Перший Ukraine» став доступним для користувачів канадського IP-провайдера ViaNetTVу Канаді, США та Німеччині. Підписано угоду з платформою Viaway, яка охоплює певну кількість українців як в Америці, так і в світі. Також ведемо переговори з операторами інших країн щодо мовлення в IPTV та кабелі. У цьому, до речі, нам дуже допомагає МЗС.

 

Ми запустили додаток каналу для смартфонів із ОС Android вище четвертої версії. І ведемо кінцеві переговори з Apple, щоби запустити наш додаток на AppStore - технічні питання вирішені, додаток готовий, високі вимоги Apple щодо якості додатків виконано, тепер треба врегулювати кілька юридичних питань - і канал стане ще ближчим до своїх глядачів. Мало хто знає: такий додаток може коштувати 30-40 тисяч доларів. Але ми не витратили на це бюджетних коштів - розробку веде мій добрий товариш Сергій Мальований, який дуже довго працював у Штатах і має власну ІТ-компанію. Також ми запустили сайт, не витративши на це коштів ані держави, ані телекомпанії. Це була особиста заслуга Єгора Бенкендорфа.

 

 

«У виробництві нам допомагають небайдужі люди»

 

- Яким чином відбувається виробництво програм «Першого Ukraine»?

- Силами НТКУ. Приміром, ми подаємо в ефір випуски програми «Про головне», окремі програми редакція знімає з прицілом для «Першого Ukraine» і його аудиторію, а на Першому вони транслюються у нічний час.

 

За законодавством, ми маємо певні обмеження щодо залучення співробітників НТКУ до створення програм для нас. Однак журналістам Першого така співпраця цікава. Адже ми відкриті до будь-яких нових ідей. Наприклад, редакція проекту «Секрети успіху» готує для Першого національного спецвипуски про відомих українців, які виходять в ефірі супутникового каналу «Перший Ukraine» у повторі в денному ефірі вихідних.

 

У будь-якій роботі нам готові допомагати небайдужі люди. Так, розробкою нової ексклюзивної графіки для каналу займалися друзі. Дизайн логотипу й каналу загалом нам просто подарувала Христина Асіка, з якою ми працювали на «Інтері».

 

Трансляцію недільних богослужінь канал купує за 12 гривень на рік. Це стало можливим завдяки Спасо-Преображенському собору міста Києва та компанії - спонсору трансляцій - «Ліка Холдинг», які беруть на себе всі витрати на зйомку й передають каналу вже готовий продукт. Зазначу лише, що трансляції відбуваються із застосуванням нових технологій, що в десятки разів здешевлює процес. Ми провели переговори з Церквою, спонсором і компанією, яка забезпечує зйомку, і як результат - щонеділі та у свята - в ефірі каналу недільні літургії в прямому ефірі. Ідея, співпраця і результат настільки вдалі, що такі трансляції незабаром з'являться на ще одному каналі.

 

Зауважу лише, що на самому початку роботи я звертався з пропозицією таких трансляцій до всіх Церков. Сподіваюся, що з огляду на нашу аудиторію до кінця року вдасться реалізувати подібний проект з УГКЦ. Відкритими залишаються технічні питання та питання пошуку спонсора, адже канал, на жаль, не володіє коштами для реалізації такого проекту самостійно. Але в мене є відчуття, що цього року наші плани буде втілено в життя.

 

- Які програми виробляються суто для «Першого Ukraine»?

- Програми виробляються для всіх каналів НТКУ. Просто окремі з них змістовно готуються спеціально для супутникового мовника, але також мають своє місце в сітці Першого національного. Мова про спецвипуски «Про головне», програму про міжнародну політику «Про головне. Світ». «Перший допомагає» - невелика, але дуже важлива програма, що допомагає зібрати кошти для хворих маленьких українців. Можу назвати такі проекти, як «Хіт-парад тижня з Олексієм Матіасом», «Музична академія "Євробачення"».

 

Крім того, це міжпрограмка «З перших вуст» (раз на тиждень вона присвячена зовнішньополітичній тематиці на основі брифінгу МЗС), два оригінальних випуски «Секретів успіху» на тиждень, програма трансляцій недільної літургії «Православ'я в Україні», яку для нас спеціально робить творча група отця Георгія Коваленка; програми «ІнтелектUA» та «Модна країна». Лише в ефірі супутника виходить дитяча програма «4+1» і «Просто неба» виробництва Закарпатської ОДТРК. Неінформаційні проекти ми отримуємо й від наших партнерів із каналу Euronews, окремих українських продакшн-компаній.

 

Ми плануємо запустити й проект за участі українських соціологів. А також програму про історію з Дмитром Драбиком, який був випусковим редактором «Підсумків тижня» і «Подробиць тижня з Андрієм Данилевичем». Він зняв дуже багато документальних фільмів на історичні теми. Ми разом із Дмитром Драбиком були в Японії після трагедії на станції «Фукусіма-1» та знімали проект «Афтершок» про японську трагедію 2011 року, автором якої був Андрій Пальчевський, оператор - Максим Баєв. Бажання Дмитра, який, на мою думку, є одним із найкращих українських журналістів, - створити якісну програму про історію, і я щасливий, що такий проект скоро буде.

 

Насправді, ці проекти ми планували реалізувати вже на початку цього року. Просто виникла затримка, оскільки ми, як супутниковий канал, завжди маємо підлаштовуватися під роботу НТКУ. Так, дуже довго готували студію до запису, а потім її відвели під проект «Про життя», а нам доведеться розпочинати все спочатку в іншому місці :)

 

Головне для нас у проектах - це якість та інформаційна або соціальна складова. Ми не беремо все, що нам пропонують, і це мене тішить. Бо на початку роботи лунали побоювання, що каналу не вистачить продукту для мовлення 24 години протягом року (навіть з огляду на те, що Перший національний мовить 18,7 годин). Завдяки значній роботі нашого юридичного відділу ми під час переговорів змогли розширити права на мовлення проектів зовнішнього виробництва, за що я їм дуже вдячний, тож цих проблем нам вдалося уникнути.

 

Ми хочемо створювати якісний продукт, який буде цікавим і Першому національному, й українським глядачам. Бо першим нашим кроком для розширення мовлення саме в Україні було входження в усі пакети супутникового оператора Viasat. Ми це зробили для того, щоб канал мав певне місце в Україні. Адже в цілі «Першого Ukraine» ми закладаємо ідею не лише іномовлення, а й роботу на принципах суспільного телебачення (великий спектр соціальних проектів, інформаційно-аналітичних програм, майданчиків для дискусій у форматі ток-шоу). Саме з огляду на мовлення в Україні сітка каналу «Перший Ukraine» максимально розведена у синхронному мовленні з Першим національним - паралельно йдуть тільки кілька випусків новин та найважливіші прямі трансляції, а також прямоефірні проекти (як донедавна «Шустер live» або «Досвід»).

 

В Україні ми могли б розвиватися ще більше, і від кабельних операторів надходить багато пропозицій. Але є певна проблема в тому, що в результаті розширення мовлення на території України канал може відбирати показники в Першого національного, на що ми піти не можемо.

 

 

 

- Розкажіть про співпрацю із Закарпатською ОДТРК «Тиса-1», завдяки якій в ефірі «Першого Ukraine» виходять проекти «Просто неба», «4+1». Чи надихає вас цей досвід на подібні спільні проекти з регіональними компаніями?

- Це надзвичайно продуктивне партнерство. Щодо «Тиси-1», як і інших партнерів, ключовим для нас є питання якості.

 

Звісно, хотілося б мати більше таких партнерів, як «Тиса-1». Однак часто бракує часу для можливості провести ґрунтовні переговори на всіх рівнях із представниками регіональних телекомпаній. З «Тисою-1» усе вийшло просто ідеально. Творча група студії «Експеримент», яка створює проекти «Просто неба» та «4+1» - це надзвичайно талановиті люди, які відчувають телебачення, як на мене, роблять його кращим. Я мрію нарешті вирватись і поїхати до Ужгорода, щоб познайомитися з ними особисто, на жаль, поки ми всі розмови вели тільки по телефону або через інтернет.

 

Ми відкриті до будь-якої співпраці - і не тільки з телекомпаніями й компаніями-виробниками. Наприклад, автор ролика «Любіть Україну!», який минулого року зворушив багатьох і став трендовим для інтернету, Олександр Гонтар надав права на його показ нам, хоча мав пропозиції від комерційного каналу.

 

Це приклад співпраці з окремими талановитими людьми, яку ми також налагоджуємо, знаходячи їх в інтернеті. На жаль, багато якісних роликів не стали міжпрограмкою «Першого Ukraine» через використання музики, на яку в нас немає прав. Для ефірної версії «Любіть Україну» для «Першого Ukraine» це питання вдалося вирішити - для нас написали спеціальну мелодію - її створила композитор і виконавиця Treol (Москва), якій дуже сподобалась ідея Олександра.

 

- Починаючи з осені 2012-го «Перший Ukraine» вийшов в ефір із оновленою сіткою мовлення. Чи збільшилася з цього часу аудиторія каналу? Які саме програми найрейтинговіші?

- Це було не лише оновлення сітки, а й початок моєї роботи на каналі. Ми почали з реформ, і вирішили акцентувати саме на них, а не на призначенні нового керівника каналу. До цього канал мовив із вересня, й аудиторію набирав ситуативно - промокампанія за браком бюджету велася лише в ефірі Першого національного.

 

Потенційна аудиторія базового супутника «Першого Ukraine» AMOS-2 - 2,5 мільйони домогосподарств, із минулого року вона розширилася завдяки абонентам оператора Viasat, компаніям VianetTV та Viaway, користувачам нашого сайту, на якому є онлайн-трансляція, людям, які cкачують наші додати. І вона буде розширюватися й надалі.

 

Зросло покриття, тому зросла й аудиторія. Наскільки зросла, ми не вивчали: для цього потрібно робити професійне дослідження рейтингів, яке потребує коштів, і, наскільки мені відомо, таких даних сьогодні немає в жодної української телекомпанії, яка здійснює іномовлення.

 

- Чи вдовольняє вас мапа покриття? Чи плануєте розширювати її?

- Працюємо з тим покриттям, яке є - а це Західна, Центральна і Східна Європа, Європейська частина Росії. Ми не можемо дозволити собі вийти на ще один супутник, тому шукаємо інші - безкоштовні шляхи розширення.

 

У першу чергу, посилюватимемо своє мовлення в країнах Північної Америки, Центральної і Західної Європи, Близького Сходу. Там мешкає більше носіїв української мови. А в Японії, наприклад, проживає 200-250 українців, і вони всі розкидані по країні. Їм набагато зручніше дивитися цей канал через пристрої SmartTV й за допомогою нових технологій, які не створюватимуться виключно під Японію.

 

Що ж до глядачів у Азії, то «Перший Ukraine» може бути цікавим українцям у Казахстані, Киргизстані, Узбекистані, Туркменістані. Для поширення в цих країнах ми співпрацюємо із Міністерством закордонних справ.

 

- Як ви вивчаєте запити аудиторії?

- Головне для нас - це прямий контакт, на сайті ми створили спеціальну форму, через яку спілкуємось із аудиторією. Незважаючи на щільний графік, я читаю ці листи особисто. Також мені допомагають колеги - жоден лист не залишаємо без відповіді.

 

- Часто такі відгуки - прерогатива специфічної категорії глядачів.

- Такі люди теж пишуть. Як правило, їхні листи не містять у собі запитання або реальної пропозиції. Але це не привід не звертати уваги на цей канал комунікації, адже надходить багато слушних пропозицій, повідомлень про технічні проблеми прийому сигналу, які ми допомагаємо вирішувати.

 

- З якими проблемами вам доводиться стикатися найчастіше?

- Найбільша проблема в тому, що в добі лише двадцять чотири години, завантаженість на Першому національному. Ну і, звісно, повна відсутність коштів :)

 

- Яким ви бачите глядача «Першого Ukraine»?

- Я впевнений, що це людина освічена, яка цікавиться Україною, подіями, що відбуваються довкола, людина, не байдужа до вічних, цікавих тем. У нас вибудувана лінійка не лише розважальних програм, а й документальних фільмів. Ми хочемо, щоби канал був цікавий вдумливій аудиторії.

 

Наш глядач - це людина, яка хоче тримати й тримає зв'язок зі своєю батьківщиною. Саме для таких людей ми працюємо, й усвідомлюємо, наскільки це важливо.

 

- Нещодавно в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації поставили питання про доцільність існування двох державних іномовників («Першого Ukraine» та УТР) у ситуації, коли загалом державне мовлення суттєво недофінансоване 2013 року з держбюджету. Як реагуватимете, коли постане питання вибору, який канал закрити? І в чому саме переваги «Першого Ukraine»?

- Я думаю, якщо це питання буде більш професійно розглянуто на Комітеті, там зрозуміють: удруге створити канал, що не використовує, окрім трансляції, жодної копійки і забезпечує якісний контент, буде дуже важко.

 

Я не буду вам казати, що «Перший Ukraine» хороший, а УТР поганий, оцінювати - справа глядача, а не моя. Держава має розглядати ці речі, перш за все, з точки зору інформаційної присутності за кордоном. Ба більше: канали абсолютно різні, з різними концепціями, програми, різні в усьому.

 

Я закінчував Інститут міжнародних відносин, планував бути дипломатом. І розумію, наскільки це важливо - забезпечити інформаційну присутність держави у світі. Ви подумайте навіть просто про людський вимір цього питання: під час перебування за кордоном мати можливість переглядати українські канали, а не російські, чути рідну мову. Тому й решту каналів іномовлення я не вважаю конкурентами, адже всі вони виконують важливу місію.

 

Про зв'язок із Батьківщиною мені кажуть українці, яких зустрічав у подорожах, про це кажуть і мої близькі студентські друзі, які зараз працюють за кордоном - як у приватних компаніях, так і в диппредставництвах України, сестра, яка є спеціальним кореспондентом «Інтера» в Німеччині.

 

- Яка ваша оцінка ситуації з іномовленням: чи достатньо, на вашу думку, українських міжнародних каналів?

- Про це в першу чергу варто запитувати людей, які живуть або часто бувають за кордоном.

 

З моєї точки зору, кількість каналів іномовлення недостатня, не кажучи вже про кількість програм. Мені здається, в цьому ми більше маємо орієнтуватися на досвід розвинутих країн - на проекти Russia Today у Росії, France24, CNN, BBC, Al-Jazeera. Країна має думати такими категоріями, і я вірю, що колись ми станемо свідками такого мислення.

 

 

Довідка «Детектор медіа»

 

Сергій Логунов народився в Києві 11 листопада 1984 року. Закінчив факультет міжнародної інформації Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка в 2006 році. В період навчання здобув перший досвід роботи на телебаченні.

 

Працював у спортивному відділі СТБ з Олександром Власенком та Властою Шовковською. Далі продовжив співпрацю з міжнародним відділом телеканалу, був співробітником компаній в сфері ІТ.

 

В 2008 році працював аналітиком в Агентстві гуманітарних технологій.

 

Важливим етапом роботи у сфері телевиробництва вважає канал «Інтер», де обіймав посаду другого редактора програми «Свобода на "Інтері"».

 

На Першому національному працює з 2010 року. Спочатку був керівником інформаційно-аналітичного відділу. Потім займався виробництвом, а пізніше й запуском проектів. З осені 2012 року є генеральним продюсером «Першого Ukraine».

 

 

Апаратна «Першого Ukraine»

 

Розповідає В'ячеслав Тихий, інженер технічної підтримки НТКУ:

 

- В оновленій апаратній вдалося повністю відійти від ефіру зі стрічкових носіїв: замість відеомагнітофонів використовуються відеосервери NEXIO AMP. Кожен із них здатний працювати одночасно з вісьмома каналами запису й відтворення, у тому числі й у форматі HD. Це дозволило в рази підвищити надійність та зручність роботи.

 

Все важливе обладнання сконцентровано в одному ЦОДі під управлінням єдиної системи автоматизації мовлення Harris D-series. Ця система керує чотирма каналами й може масштабуватися до тисячі. Вона є дуже гнучкою (містить близько 2500 опцій налаштування), надійною (резервуються всі компоненти, перехід між основною й резервною схемою непомітний для споживача), зручною (можливо управляти ефіром всіх каналів із одного робочого місця).

 


 

 

Тут встановлено величезний цифровий архів, розрахований на 10 петабайт інформації.

 

Ефірний дисковий масив побудовано за технологією RAID601, що дозволяє втратити одночасно 64 дисків із 96 без впливу на ефективність.

 

Система брендування ефіру виконує рендеринг графіки в реальному часі, що дозволяє оперативно вносити зміни в графічне оформлення каналу.

 

Управління ефіром можна здійснювати з одного робочого місця. Є можливість здійснювати попередній перегляд до шістнадцяти зовнішніх джерел, поданих на дві плазмові панелі.

 

 

Фото Максима Поліщука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14146
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zloy
4014 дн. тому
это все хорошо, но смотреть то нечего...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду