Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ

Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ

11 Травня 2018
2716
11 Травня 2018
16:15

Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ

2716
11 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіостанцію СТВ (ТОВ «Телекомпанія СТВ») із Сєвєродонецька Луганської області за недотримання мовних квот.
Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ
Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ

Під час позапланової перевірки Нацрада підтвердила дані свого моніторингу, що 9 лютого в ефірі радіостанції СТВ частка ведення передач українською мовою становила 46,5% замість передбачених законом 55%.

За порушення мовних квот передбачено санкцію штрафу в розмірі 5% суми ліцензійного збору. Для компанії СТВ сума штрафу становить 4 845,5 грн.

Нагадаємо, за перший рік дії закону про квоти на радіо Нацрада зафіксувала 17 порушень законодавства і виписала радіостанціям-порушникам 17 штрафів на загальну суму понад 1 млн грн.

З 8 листопада 2017 року передбачені законом квоти зросли: частка пісень українською мовою має становити 30%, ведення передач державною мовою – 55%. Радіостанції, в ефірі яких понад 60% пісень становлять пісні мовами країн ЄС, передбачена зменшена квота пісень українською мовою – 25%.

Цього року Нацрада оштрафувала загальнонаціональну радіомережу «П’ятниця» на 327 тис. 842 грн і київську радіостанцію «Європа плюс» на 38,7 тис. грн. Також Нацрада перевіряла дотримання квот загальнонаціональною радіомережею «Русское радио», але під час перевірки не підтвердила порушень, виявлених під час моніторингу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду