detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
11.05.2018 16:15
Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ
Нацрада оштрафувала сєвєродонецьку радіостанцію СТВ
11 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіостанцію СТВ (ТОВ «Телекомпанія СТВ») із Сєвєродонецька Луганської області за недотримання мовних квот.

Під час позапланової перевірки Нацрада підтвердила дані свого моніторингу, що 9 лютого в ефірі радіостанції СТВ частка ведення передач українською мовою становила 46,5% замість передбачених законом 55%.

За порушення мовних квот передбачено санкцію штрафу в розмірі 5% суми ліцензійного збору. Для компанії СТВ сума штрафу становить 4 845,5 грн.

Нагадаємо, за перший рік дії закону про квоти на радіо Нацрада зафіксувала 17 порушень законодавства і виписала радіостанціям-порушникам 17 штрафів на загальну суму понад 1 млн грн.

З 8 листопада 2017 року передбачені законом квоти зросли: частка пісень українською мовою має становити 30%, ведення передач державною мовою – 55%. Радіостанції, в ефірі яких понад 60% пісень становлять пісні мовами країн ЄС, передбачена зменшена квота пісень українською мовою – 25%.

Цього року Нацрада оштрафувала загальнонаціональну радіомережу «П’ятниця» на 327 тис. 842 грн і київську радіостанцію «Європа плюс» на 38,7 тис. грн. Також Нацрада перевіряла дотримання квот загальнонаціональною радіомережею «Русское радио», але під час перевірки не підтвердила порушень, виявлених під час моніторингу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY