Львівська міськрада проводить аудит газети «Ратуша»

Львівська міськрада проводить аудит газети «Ратуша»

30 Листопада 2017
1296
30 Листопада 2017
14:35

Львівська міськрада проводить аудит газети «Ратуша»

1296
До питання, дофінансовувати міську газету чи ні повернуться лише після проведення аудиту. Головний редактор «Ратуші» назвав це «ножем у спину газетярів».
Львівська міськрада проводить аудит газети «Ратуша»
Львівська міськрада проводить аудит газети «Ратуша»

Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомив головний редактор газети Микола Савельєв.

За його словами, підставою для проведення аудиту стало прохання газети дофінансувати її на листопад і грудень 2017 року на 171 тисячу гривень, оскільки виділених міською радою Львова понад 1млн 300 тисяч гривень на цей рік не вистачило.

«Пов’язано це з тим, що ми підняли собі заробітні плати відповідно до травневої постанови уряду про підвищення зарплат працівникам органів місцевого самоврядування. Це не сподобалося міському голові Львова Андрію Садовому, і він наказав провести в газеті аудит і тоді вирішити, чи потрібно нам додавати кошти. І тепер вони нас перевіряють», – сказав Микола Савельєв.

Нагадаємо, колектив газети «Ратуша» відповідно до закону про реформування друкованих державних і комунальних ЗМІ 2016 року ухвалив рішення про другий етап реформування. Таким чином до кінця 2018 року газета перестане бути комунальною.

За словами головного редактора, на 2018 рік з міського бюджету Львова «Ратуші» планується виділити близько 1млн 800 тисяч гривень.

Як повідомив головний редактор, у «Ратуші» – 19 працівників, газета виходить щотижня на 20 або 24 сторінках.

У газеті «Ратуша» Микола Савельєв назвав рішення про проведення аудиту – «вдарити газетярів у спину».

«План у мера простий. Поки тривають комісії, виконкоми, висмоктані з пальця аудити – підійде до закінчення бюджетний рік, а з ним і змога виділити газеті «Ратуша» якісь кошти», - розповів головний редактор «Ратуші».

Нагадаємо, управління фінансового контролю Львівської міської ради до 15 грудня планувало провести фінансову перевірку комунального підприємства редакції газети «Ратуша» за 2014-2016 роки та за завершений звітний період 2017 року.

17 листопада мерія Львова відмовилась підвищити зарплати працівникам газети «Ратуша». За словами Андрія Садового, у мерії нема жодної інформації про фінансово-господарську діяльність газети, засновником якої є міськрада.

За інформацією видання, газета «Ратуша» формально підпорядкована міськраді, однак відзначається послідовною різкою критикою на адресу особисто міського голови та мерії загалом. Зараз триває процес її переходу із комунальної власності в приватну.

Як повідомляв «Детектор медіа», в квітні 2016 року депутати проголосували за вихід Львівської міськради з переліку засновників львівської газети «Ратуша». Таким чином міськрада дала згоду на реформування комунальної газети і перетворення її на незалежне видання.

Підставою для прийняття цієї ухвали стала пропозиція редактора «Ратуші» та рішення трудового колективу газети про роздержавлення видання. У березні колектив газети, зважаючи на вимоги закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», прийняв рішення перетворити газету на комерційне видання.

Фото: UkrFoto.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду