Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками «Еспресо»

Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками «Еспресо»

16 Серпня 2017
17866
16 Серпня 2017
18:12

Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками «Еспресо»

17866
Колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і дружина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інна Авакова увійшли до структури власності телеканалу «Еспресо» і стали його кінцевими бенефіціарами разом із дружиною народного депутата Миколи Княжицького Ларисою Княжицькою.
Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками «Еспресо»
Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками «Еспресо»

Про це стало відомо з єдиного державного реєстру.

Арсеній Яценюк та Інна Авакова стали співвласниками ТОВ «Астра фінанс», якому належить 100% ТОВ «Голдберрі» – юридичної особи телеканалу «Еспресо».

Частки партнерів у ТОВ «Астра фінанс» розподілені таким чином: Інна Авакова – 40% (56 800 грн), Арсеній Яценюк – 30% (42 600 грн), Лариса Княжицька – 30% (42 600 грн). Усі вони, відповідно, є кінцевими бенефіціарами телеканалу «Еспресо».

Арсеній Яценюк та Інна Авакова стали власниками 70% ТОВ «Астра фінанс», які раніше належали ТОВ «Новини ТВ» (решта 30% у ТОВ «Астра фінанс» належала Ларисі Княжицькій). Власниками ТОВ «Новини ТВ», у свою чергу, були Лариса Княжицька (99%) і народний депутат Вадим Денисенко (1%). Тобто станом на 31 грудня 2016 року, кінцевими бенефіціарними власниками каналу «Еспресо» були Лариса Княжицька (через ТОВ «Астра фінанс» і ТОВ «Новини ТВ» опосередковано володіла 99,3% каналу) і Вадим Денисенко (через ТОВ «Новини ТВ» опосередковано володів 0,7% каналу).

Водночас Інна Авакова мала опціон з 31 жовтня 2014 року на викуп у ТОВ «Новини-ТВ» частки компанії «Астра фінанс» за 5 051 600 грн. (у декларації Арсена Авакова це було вказано, як фінансове зобов’язання родини пана Авакова: зобов'язання за попереднім договором купівлі-продажу частки в ТОВ «Астра фінанс», яке виникне в разі реалізації опціону на купівлю такої частки).

У січні 2017 року Микола Княжицький підтвердив інформацію про можливий продаж телеканалу «Еспресо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17866
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Aleks
2414 дн. тому
Пролетарий,от слова пролетать,как там сын чесного Пескова!Уроды кацапские свое дермо разгребите
пролетарий
2415 дн. тому
Теперь кролик и Ко, будет вещать дуракам-хохлам, что он белый и пушистый, что при его правлении было все тип-топ, а дурак будет слушать и сопли по щекам размазывать..от умыления...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду