«1+1 медіа» не просила інтернет-провайдерів надати дані про базу абонентів – Пахольчук

«1+1 медіа» не просила інтернет-провайдерів надати дані про базу абонентів – Пахольчук

26 Липня 2017
3662
26 Липня 2017
13:21

«1+1 медіа» не просила інтернет-провайдерів надати дані про базу абонентів – Пахольчук

3662
Медіагрупа «1+1 медіа» не надсилала інтернет-провайдерам пропозицію надати дані про їхню базу абонентів. Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомив виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.
«1+1 медіа» не просила інтернет-провайдерів надати дані про базу абонентів – Пахольчук
«1+1 медіа» не просила інтернет-провайдерів надати дані про базу абонентів – Пахольчук

«Ми здивовані, як швидко фейкова новина на основі поста пана Федієнка сколихнула телеком-громадськість.

Відзначимо, що нікому ні лист, ні нові комерційні умови, ні власне новий типовий договір, як стверджує пан Федієнко, що не були відправлені. Якщо ж у пана Федієнко є інші дані і він заявляє, що “більшість інтернет-операторів отримали якісь дивні пропозиції...”, то ми пропонуємо підтвердити цей вислів фактами – скан-копією листа або копією контракту, який нібито був відправлений», – заявив Ярослав Пахольчук.

Топ-менеджер «1+1 медіа» також зауважив, що, за його даними, половина ринку IPTV-операторів готова надавати звіти з даними щодо перегляду, кількості абонентів, які підключили ТБ-послугу, та іншу інформацію.

«Більше того, частина вже надає її, а деякі перебувають на стадії інтеграції. Всі ці компанії планомірно комерціалізують ТБ-послугу серед своїх абонентів, тим самим збільшуючи ARPU і прибутковість у цілому. З іншого боку, є представники так званого сірого сегменту”, які використовують дорогий контент телеканалів, роздаючи ТБ-послугу бонусом усім, хто підключив послугу доступу до інтернету, і розповідають про “100 абонентів, які все одно не дивляться”. Виникає питання, навіщо формувати послугу, інвестувати в технології і витрачатися на відрахування правовласникам, якщо є впевненість, що не дивляться і не будуть купувати?

Не секрет, що “абонент” – це валюта ринку Pay-TV, так само як рейтинг – рекламного. І для того, щоб відбувався діалог, повинна бути прозорість бази абонентів, які мають доступ до ТБ-послуги. На сьогодні такої прозорості немає. Але є 100 абонентів” у мережі оператора в 10-20 тис. користувачів інтернету, які можуть підключити або, можливо, частина яких уже підключила ТБ за “0 грн.” просто тому, що вони купили доступ до інтернету. Наша позиція – повинна бути прозорість, в першу чергу, в другу – взаємовигідність відносин», – сказав пан Пахольчук.

Як писав «Детектор медіа», напередодні в колі провайдерів активно обговорювали Facebook-пост голови Інтернет-асоціації України (ІнАУ) Олександра Федієнка, який повідомив, що медіагрупи звернулися до деяких інтернет-провайдерів з наступною пропозицією:

1. Продавати телебачення та інтернет окремими пакетами та монетизувати їх окремо один від одного.

2. Надати медіагрупам доступ до даних інтернет-провайдерів стосовно перегляду телеканалів їхніми абонентами.

3. Щоквартально детально звітувати медіагрупам про базу інтернет-абонентів.

Цікаво також, що в коментарях до його посту була озвучена інформація, що ця ініціатива могла з’явитися з подачі кількох провайдерів, яким прозора звітність вигідніша за мінімальні гарантії, котрі медіагрупи наразі встановлюють у договорах із провайдерами.

«Детектор медіа» також звернувся по коментар до інших медіагруп.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3662
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду