Полтавській журналістці погрожують у соцмережах вбивством

Полтавській журналістці погрожують у соцмережах вбивством

24 Травня 2017
4616
24 Травня 2017
18:46

Полтавській журналістці погрожують у соцмережах вбивством

4616
Журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій користувачі соціальної мережі Facebook Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожують згвалтуванням і зникненням без вісті.
Полтавській журналістці погрожують у соцмережах вбивством
Полтавській журналістці погрожують у соцмережах вбивством

Заклики до розправи над журналісткою вони залишили під постом Андрія Князєва (Позивний Княже), повідомляє Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

Андрій Князєв звинуватив Дарину Синицьку у розповсюдженні особистої інформації активістів.

«Дарина приїхала в Полтаву, з окупованого Донецька. Полтава прихистила Дарина, пригріла і дала роботу. Але замість того щоб бути вдячною, Дарина стала шпигувати, пакостити і зливати інформацію шанувальникам федералізації і причаївся в Полтаві, своїм друзям Колорадо і сепаратистам! Останній раз Дарина отримала приватну та особисту інформацію, від наших горе "правоохоронців", про полтавських активістів протестують проти забудови сумновідомої арки в центрі! Інформацію Дарина виклала в мережу, після чого невідомі одразу ж почали тероризувати за телефонами активістів і їх сім'ї!», - написав Князєв і закликав розповсюджувати його інформацію про журналістку.

У коментарях він додав: «Я не здивуюся, якщо Дарина виявиться причетною до зграї, що б'є в Полтаві таблички нашим героям і орудує на їх могилах!».

Після цього користувач, полтавчанин Руслан Зарубін написав: «Давайте сделаем это трехдырое пропавшим безвести!». Інший користувач, журналіст, редактор  Данило Плахов залишив свій коментар: «Драть долго кверху задом». Інший коментатор, полтавчанин Віталій Солоній спрогнозував, що журналістку знайдуть «в кульках, за гаражами».

На прохання журналістки «Детектор медіа» відповісти, чи усвідомлює він відповідальність за погрози журналістці, Руслан Зарубін написав: «Это тварь, и ты тоже в месте с ней».

На публікацію погроз Дарині Синицькій зреагував голова Полтавської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Євген Лопушинський на сторінці осередку у Facebook.

«Маємо не якісь ефемерні, а цілком реальні погрози журналістці. У відповідь на те, що Дарина Синицька опублікувала чергову статтю стосовно розслідування різанини біля так званої "Кривавої арки", полтавець Андрій Князєв опублікував на своїй сторінці Фейсбук пост із незрозумілими і безглуздими звинуваченнями на адресу журналістки.

Оскільки Дарина є уродженкою Донецької області (до речі, території, яка є підконтрольною саме Україні), Андрій Князєв вбачає у журналістських розслідуваннях Дарини дослівно - злив інформації та шпигунство. Під цим постом "друзі" позивного Княже пропонують згвалтувати, "щезнути без вісті", "знайти у гаражах" журналістку. При чому, цілком серйозно», - повідомив він.

Євген Лопушинський також зазначив, що окремі колеги постять ці публікації і підтримують заклики звести рахунки із журналісткою.

«"Колеги", ви це серйозно? А чи, до речі, ви хоча б перевіряли факти, коли робили репости і писали свої домисли з приводу?  Але мова зараз не про те. Є заява до правоохоронних органів. Обласна організація НСЖУ, членом якої є Дарина Синицька, бере розслідування на контроль. 

Окремо звертаюся до тверезомислячих колег із проханням висловити солідарність із журналісткою та також узяти цю справу на олівець. Усе це переходить усяку межу. І тому, закликаю жорстко реагувати на подібні речі», - написав голова обласної організації НСЖУ.

Нагадаємо, нещодавно поліція Полтави закрила кримінальне провадження щодо погроз адвоката Марини Розанової журналістці «ГромадськеТБ.Полтава» Ользі Дудці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4616
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду