«Ера» пообіцяла транслювати «Євробачення», якщо матиме змогу вставляти туди свої рекламні блоки

«Ера» пообіцяла транслювати «Євробачення», якщо матиме змогу вставляти туди свої рекламні блоки

27 Квітня 2017
3463
27 Квітня 2017
16:39

«Ера» пообіцяла транслювати «Євробачення», якщо матиме змогу вставляти туди свої рекламні блоки

3463
Генеральний директор телерадіокомпанії «Ера» Ігор Лоташевський заявив голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, що телеканал «Ера» не перешкоджатиме трансляції «Євробачення» телеканалом «UA: Перший» в аналоговому ефірі в час, який за ліцензією належить ТРК «Ера», за однієї умови: якщо «Ера» матиме можливість вставляти свої рекламні блоки в цю трансляцію.
«Ера» пообіцяла транслювати «Євробачення», якщо матиме змогу вставляти туди свої рекламні блоки
«Ера» пообіцяла транслювати «Євробачення», якщо матиме змогу вставляти туди свої рекламні блоки

Про це пан Лоташевський сказав під час засідання Нацради 27 квітня, розмовляючи з паном Артеменко гучним телефонним зв’язком.

Нацрада на засіданні 27 квітня розглядала заяву ТРК «Ера» про переоформлення її супутникової ліцензії на мовлення обсягом 5 годин 18 хвилин на добу у зв’язку зі зміною супутника. «Ера» міняє супутник Amos 2, який місяць тому припинив своє існування, на Amos 3.

Перед тим, як розглянути це питання, Юрій Артеменко поставив одне запитання представнику ТРК «Ера» Юрію Крушановському: «У вас існує певний конфлікт з НСТУ (Національною суспільною телерадіокомпанією України. – ДМ). Я не хочу зараз казати, хто правий, а хто винен. Ситуацію ви або самі врегулюєте, або судовим процесом. Ми зацікавлені, щоб якомога скоріше не стало конфлікту, тому йдемо назустріч усім сторонам цього процесу. У нас єдине питання: чи ваш конфлікт не завадить трансляції Євробачення? Чи буде Євробачення транслюватися так, як було і є в меморандумі, який у вас підписаний? Чи не позбавить ваш конфлікт людей можливості побачити Євробачення?».

Юрій Крушановський сказав, що не вповноважений робити такі заяви, але донесе до свого керівництва точку зору Нацради. Тоді Юрій Артеменко зателефонував напряму до керівника ТРК «Ера» – генерального директора Ігоря Лоташевського.

«У нас немає конфлікту з EBU(Європейська мовна спілка, організатор «Євробачення». – ДМ) і не було. У нас підписаний відповідний документ у 2012 році щодо трансляції таких заходів. 5 років ми по ньому працювали, його ніхто не відміняв. Ми підтверджуємо, що ми ніяких не будемо робити впливів, щоб цієї трансляції не було. Єдина умова, яку ми вже проговорювали місяць тому: ми даємо трансляцію, але рекламні блоки наші. Так було всі минулі роки», – заявив пан Лоташевський. Нагадаємо, що згідно з меморандумом між НСТУ і ТРК «Ера» «Ера» надавала свій ефірний час для прямих трансляцій заходів («Євробачення», спортивних змагань тощо), правами на які володіє НСТУ, залишаючи за собою продаж рекламних блоків і спонсорських проявів у цей ефірний час.

Далі всі члени Нацради проголосували за переоформлення ліцензії ТРК «Ера» щодо зміни супутника. За словами пана Артеменка, це переоформлення, можливо, частково вирішить конфлікт. Адже «Ера» матиме юридичні підстави (ліцензію), щоб укласти угоду з оператором телекомунікацій на роздачу сигналу через супутник до ефірних передавачів мережі УТ-1 у регіонах.

Нагадаємо, 20 квітня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Ера» (ТОВ «ТРК “Ера”») за всіма його ліцензіями через відсутність супутникового та ефірного аналогового мовлення в регіонах. Сама ТРК «Ера» поскаржилася до Нацради і генпрокурора Юрія Луценка на Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ), з якою ділить ефірну мережу УТ-1, на те, що НСТУ 14 квітня вилучила «Еру» зі свого супутникового сигналу, через що й припинилася роздача сигналу «Ери» на ефірні передавачі в регіонах. Унаслідок цього ефірне мовлення «Ери» є лише в Києві, а в інших містах у час мовлення «Ери» на частотах УТ-1 транслюється чорний квадрат.

Детальніше про те, відколи «Ера» мовила на одному супутниковому каналі з «UA:Першим», чому співпрацю розірвали та що робити далі «Ері» - читайте в матеріалі Ольги Жук «Що криється за конфліктом «Ери» і НСТУ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3463
Читайте також
12.06.2017 12:50
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду