Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення

Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення

25 Листопада 2016
2782
25 Листопада 2016
13:20

Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення

2782
24 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки провайдера цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» і двох цифрових ефірних каналів: Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”») і ВПТВ (ПрАТ «Медіагруп Нові проекти»).
Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення
Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення

Моніторинг Нацради зафіксував, що канали припинили мовлення в мережі «Зеонбуду», відтак, перевірятиме причини цього.

ПрАТ «Медіагруп нові проекти» володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Запорізькій області (5 міст) з логотипом ВПТВ. У 2014 році юридична особа телеканалу перереєструвалася з Краматорська до Києва, а канал хотів змінити програмну концепцію та формат з інформаційно-просвітницького на розважально-інформаційний з фільмопоказом, але Нацрада йому не дозволила. Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко повідомляв, що ця компанія раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»).

ТОВ «ТРК “Погода ТБ”» володіє ліцензією на загальнонаціональне цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. До 2013 року компанія мовила як телеканал «Погода ТБ», а з 2013 року змінила логотип і програмну концепцію, ставши каналом Business. Business пов'язували з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував.

Виконувачка обов’язків гендиректора компанії «Зеонбуд» Ірина Аляб’єва під час засідання Нацради 24 листопада зауважила, що канал Business – один з двох загальнонаціональних каналів, які не сплачують послуги «Зеонбуду» (крім нього не платить ТОВ «Корона санрайс» - телеканал «Вінтаж»). За її словами, рахунки каналу Business арештовано, але вона не уточнила, ким і з якого приводу.

Business був пов’язаний структурою власності з іще одним ліцензіатом Нацради з мультиплексу МХ-3 – ТОВ «ТРК "Нові комунікації"», яке до 2013 року мовило як телеканал Star TV, а з 2013 року стало каналом Dobro. Восени 2016 року стало відомо, що телеканал ZIK придбав ТРК «Нові комунікації». Де-юре власники компанії не змінилися, але наприкінці вересня 2016 року Нацрада дозволила компанії змінити логотип і програмну концепцію, ставши телеканалом Z.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду