detector.media
25.11.2016 13:20
Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення
Нацрада перевірить «Зеонбуд» і два цифрових канали, які припинили мовлення
24 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки провайдера цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» і двох цифрових ефірних каналів: Business (ТОВ «ТРК “Погода ТБ”») і ВПТВ (ПрАТ «Медіагруп Нові проекти»).

Моніторинг Нацради зафіксував, що канали припинили мовлення в мережі «Зеонбуду», відтак, перевірятиме причини цього.

ПрАТ «Медіагруп нові проекти» володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Запорізькій області (5 міст) з логотипом ВПТВ. У 2014 році юридична особа телеканалу перереєструвалася з Краматорська до Києва, а канал хотів змінити програмну концепцію та формат з інформаційно-просвітницького на розважально-інформаційний з фільмопоказом, але Нацрада йому не дозволила. Тоді ж голова Нацради Юрій Артеменко повідомляв, що ця компанія раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»).

ТОВ «ТРК “Погода ТБ”» володіє ліцензією на загальнонаціональне цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3. До 2013 року компанія мовила як телеканал «Погода ТБ», а з 2013 року змінила логотип і програмну концепцію, ставши каналом Business. Business пов'язували з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував.

Виконувачка обов’язків гендиректора компанії «Зеонбуд» Ірина Аляб’єва під час засідання Нацради 24 листопада зауважила, що канал Business – один з двох загальнонаціональних каналів, які не сплачують послуги «Зеонбуду» (крім нього не платить ТОВ «Корона санрайс» - телеканал «Вінтаж»). За її словами, рахунки каналу Business арештовано, але вона не уточнила, ким і з якого приводу.

Business був пов’язаний структурою власності з іще одним ліцензіатом Нацради з мультиплексу МХ-3 – ТОВ «ТРК "Нові комунікації"», яке до 2013 року мовило як телеканал Star TV, а з 2013 року стало каналом Dobro. Восени 2016 року стало відомо, що телеканал ZIK придбав ТРК «Нові комунікації». Де-юре власники компанії не змінилися, але наприкінці вересня 2016 року Нацрада дозволила компанії змінити логотип і програмну концепцію, ставши телеканалом Z.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY