Для завершення виробництва «Казки старого мельника» не вистачить державного фінансування - Держкіно

Для завершення виробництва «Казки старого мельника» не вистачить державного фінансування - Держкіно

12 Серпня 2015
2657
12 Серпня 2015
11:27

Для завершення виробництва «Казки старого мельника» не вистачить державного фінансування - Держкіно

2657
Для завершення виробництва «Казки старого мельника» не вистачить державного фінансування - Держкіно
Для завершення виробництва «Казки старого мельника» не вистачить державного фінансування - Держкіно

У національному музеї народної творчості та побуту в Пирогово у Києві компанія «Євромедіа» відновила зйомки українського фантастичного фільму для дітей «Казка старого мельника» після того, як  Державне агентство з питань кіно розморозило фінансування стрічки. Про це повідомляє PR Euromedia Company.

 

Водночас компанія повідомляє, що державного фінансування недостатньо для виробництва фільму. «Фінансування на цю кінострічку відновлено, але в зв'язку зі змінами цін для ефективного завершення проекту потрібне додаткове фінансування. Це задача не тільки наша, але й продюсерів фільму. Робота йде, команда працює, сподіваємось на гарний результат», - сказав голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

Пилип Іллєнко заявляє, що державного фінансування для виробництва фільму не вистачить

 

Режисер фільму «Казка старого мельника» Олександр Ітигілов розповів про складні зйомки за участі каскадерів. «Сьогодні ми знімаємо сцену, коли найманці прийшли на Чорний хутір і деякі герої казки перевтілились на вовкулаків. Взагалі в сценарії для мене було цікаво все, оскільки не тільки діти, а й дорослі вірять у казки. Особисто я вірю. Тому для мене жанр, сценарій Сергія Гаврилюка були цікавими від початку. Сподіваюся, що я як режисер не зіпсую цей твір, а екранізація буде ще яскравішою, ніж написано. Над цим працюємо і великі надії покладаємо на те, що все вийде, і глядач побачить гідне кіно з величезною кількістю моментів, які змусять забути про реалії та повірити у казку», - сказав Олександр Ітигілов.

 

Одну з головних героїнь «Параску Казку» грає у стрічці акторка Ірма Вітовська.  «Я граю героїню Параску Казку, таку собі українську жінку з матріархальним нахилом, - розповіла Ірма Вітовська. - В характері Параски і воля, і диктатура, вона може спонукати до дій, як то кажуть «і пряником, і кочергою». Як на мене 50% успіху екранного персонажу - це партнер у кадрі. Мого чоловіка в казці грає Остап Ступка. Тому все виходить прекрасно. Дозволяємо собі імпровізації, які непогано вписуються у сцени фільму».

 

«Ми всі вболіваємо за те, щоб зробити гарне дитяче кіно та випустити його в світ, - додав Остап Ступка. - Кожен актор вносить частинку набутої майстерності, практики, знань, вмінь, щоб зробити свою роль кращою та кіно в цілому».

 

Нагадаємо, з 6 серпня Державне агентство України з питань кіно відновило фінансування дитячого фільму «Казка старого мельника».  Раніше глава відомства Пилип Іллєнко повідомив, що стрічка перебуває на етапі завершення. Як писала «Детектор медіа», вперше на знімальний майданчик журналістів запросили на початку грудня 2014-го.

 

За задумом творців, ігрова картина із застосуванням комп'ютерних технологій має стати касовим прокатним фільмом і конкуруватиме з «Попелюшкою» (2015) виробництва Walt Disney Pictures. При цьому на всі спецефекти, трюки і виробничі витрати продюсери мають 18 млн. грн. - один з найбільших бюджетів для українського кіно. Фінансування стрічки повністю здійснювало Держкіно.

 

В основі сюжету - боротьба головних героїв Христини та Миколки з песиголовцями та повітрулями. Команда картини має на меті донести до дитячої аудиторії в ігровій формі питання про «вибір життєвого шляху, взаємодопомогу та співчуття, мужність та наполегливість».

 

«Детектор медіа»

Фото - Євгенія Павленко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду