Мінкультури заперечує незаконність призначення в.о. гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

Мінкультури заперечує незаконність призначення в.о. гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

23 Липня 2015
2242
23 Липня 2015
16:51

Мінкультури заперечує незаконність призначення в.о. гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

2242
Мінкультури заперечує незаконність призначення в.о. гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»
Мінкультури заперечує незаконність призначення в.о. гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

Міністерство культури України заперечило звинувачення частини колективу ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» у начебто незаконному призначенні в.о. генерального директора Богдана Мазницького. Про це йдеться у відповіді прес-служби відомства на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 17 липня колективу видавництва  що підпорядковується Міністерству культури України, був представлений новий в.о. генерального директора Богдан Мазницький. Як стало відомо «Детектор медіа», колектив видавництва незадоволений, що після двох місяців відсутності керівника підприємства на посаду не був призначений заступник генерального директора з творчих питань Руслан Онопрієнко, якому висловили довіру загальні збори.

 

Зокрема колектив заявиляв, що призначення пана Мазницького відбулося «всупереч конкурсної основи і контрактної форми відносин між кандидатом у керівники і Міністерством».

 

«З огляду на вкрай негативні показники діяльності підприємства, зокрема, критичні фінансові показники, Міністерство культури у встановленому законодавством порядку призначило виконуючого обов'язки директора підприємства на період до призначення директора за результатами конкурсу. Призначення виконуючого обов'язки відбувається без конкурсу», - зазначили в Мінкультури.

 

Прес-служба відомства повідомила, що жоден із заступників колишнього генерального директора не міг бути призначений виконуючим обов'язки, оскільки попереднім керівником їхнє призначення на посади відбувалося без погодження міністерства культури, що є порушенням статуту ДП.

 

«При цьому один з них є громадянином Німеччини, а інший - не має вищої освіти, відтак не відповідає кваліфікаційним вимогам для зайняття посади», - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

 

За інформацією, яку «Детектор медіа» отримала від джерел у колективі ДП, 21 липня на підприємстві стався конфлікт. Того дня втретє представити Богдана Мазницького колективу прийшов заступник міністра культури з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко. Колектив знову висловив незгоду з призначенням в.о.гендиректора.

 

«Новопризначений керівник здійснив свій перший робочий дзвінок - викликав поліцію, яка через відсутність повноважень викликала міліцію. Завершилось все спільним поданням сторін заяв до міліції, от тільки підстави різняться - Мазницького не допустили керувати, а видавництво - з проханням захистити державну власність», - повідомили «Детектор медіа» у ДП.

 

У Мінкультури заявили, що пан Мазницький має отримати безперешкодний доступ до свого робочого місця, а особи, що цьому перешкоджають - понести відповідальність.

 

«Богдан Мазницький призначений Міністерством на законних підставах і має отримати безперешкодний доступ до свого робочого місця. Окремі особи, що перешкоджають діяльності в.о. гендиректора, нестимуть відповідальність згідно чинного законодавства. Для забезпечення виконання наказу Міністерства в.о. гендиректора і Міністерство культури  звернулися до правоохоронних органів», - зазначили у прес-службі відомства.

 

Нагадаємо, Мінкультури не продовжило контракт колишньому генеральному директору видавництва Роману Ратушному - термін дії його контракту сплив 18 травня. 26 червня пан Ратушний захопив печатку видавництва, втікши з нею з офісу. Працівники видавництва склали акт про відмову пана Ратушного віддати печатку, від наявності якої залежить діяльність підприємства. Викликана до видавництва міліція прийняла заяву щодо інциденту. 2 липня він повернув печатку.Згодом відбулися загальні збори колективу, де було прийнято рішення звернутися з листом до віце-прем'єра-міністра культури В`ячеслава Кириленка (копія надіслана також профільному заступнику міністра культури Ростиславу Карандєєву) з проханням надати повноваження виконуючого обов'язки генерального директора видавництва нинішньому заступнику директора  з творчих питань Руслану Онопрієнку. 

 

23 липня стало відомо, що Міністерство культури України проводить відкритий конкурс на посаду генерального директора державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» згідно з наказом № 421 від 16.06. 2015 року «Про проведення конкурсного відбору керівника Державного підприємства «Національного газетно-журнального видавництва». Оголошення про конкурс буде опубліковано в газеті «Літературна Україна» ближчими днями. Конкурс триватиме 30 днів після дати офіційної публікації оголошення.

 

Сьогодні, 23 липня, о 15.00 у видавництві розпочалась прес-конференція «Конфлікт колективу Національного газетно-журнального видавництва із Міністерством культури України», яка організована представниками видавництва.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду