Мінкультури заявляє, що оголосило конкурс на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

Мінкультури заявляє, що оголосило конкурс на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

23 Липня 2015
1849
23 Липня 2015
15:10

Мінкультури заявляє, що оголосило конкурс на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

1849
Мінкультури заявляє, що оголосило конкурс на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»
Мінкультури заявляє, що оголосило конкурс на посаду гендиректора «Національного газетно-журнального видавництва»

Міністерство культури України проводить відкритий конкурс на посаду генерального директора державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» згідно з наказом № 421 від 16.06. 2015 року «Про проведення конкурсного відбору керівника Державного підприємства «Національного газетно-журнального видавництва». Про це повідомляє прес-служба міністерства.

           

Конкурс оголошено в зв'язку з завершенням терміну річного контракту з попереднім керівником Романом Ратушним. Як повідомляє міністерство, оголошення про конкурс буде опубліковано в газеті «Літературна Україна» ближчими днями. Конкурс триватиме 30 днів після дати офіційної публікації оголошення.

 

Взяти участь у конкурсі може будь-яка особа, яка відповідає кваліфікаційним вимогам до кандидатів на цю посаду. Зокрема, вимагається повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) і стаж роботи на посадах не нижче керівників нижчого рівня - не менше 5 років.  Кандидат повинен знати, зокрема, законодавство, що регламентує діяльність у галузі книговидання; український та світовий досвід у видавничій справі, поліграфічному виробництві, книгорозповсюдженні; основи авторського права, трудового, бюджетного та податкового законодавства; мати економічні знання та управлінські навички з організації редакційно-видавничого процесу, володіти діловими якостями. Конкурсна комісія розглядатиме програми кандидатів про реформуванню діяльності цього державного підприємства відповідно до сучасних цілей і завдань, зазначається у повідомленні.

 

Рішення конкурсної комісії будуть оприлюднені на офіційному сайті Мінкультури.

 

Нагадаємо, Міністерство культури України не продовжило контракт колишньому генеральному директору ДП «Національне газетно-журнального видавництво» Роману Ратушному - термін дії його контракту сплив 18 травня. 26 червня колишній генеральний директор Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України Роман Ратушний захопив печатку видавництва, втікши з нею з офісу. Працівники видавництва склали акт про відмову пана Ратушного віддати печатку, від наявності якої залежить діяльність підприємства. Викликана до видавництва міліція прийняла заяву щодо інциденту. 2 липня він повернув печатку.

 

9 липня в ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» відбулися загальні збори колективу, де було прийнято рішення звернутися з листом до віце-прем'єра-міністра культури В`ячеслава Кириленка (копія надіслана також профільному заступнику міністра культури Ростиславу Карандєєву) з проханням надати повноваження виконуючого обов'язки генерального директора видавництва нинішньому заступнику директора  з творчих питань Руслану Онопрієнку

 

17 липня колективу ДП «Національне газетно-журнального видавництво», що підпорядковується Міністерству культури України, був представлений новий в.о. генерального директора Богдан Мазницький. Як стало відомо «Детектор медіа», колектив видавництва незадоволений, що після двох місяців відсутності керівника підприємства на посаду не був призначений заступник генерального директора з творчих питань Руслан Онопрієнко, якому висловили довіру загальні збори.

 

Нового виконувача обов'язків генерального директора Богдана Мазницького представив заступник міністра культури Юрій Зубко. За словами джерела «Детектор медіа», Мінкульт відмовився призначити виконуючим обов'язки генерального директора штатного працівника видавництва - заступника генерального директора з творчих питань Руслана Онопрієнка. У колективі його вважають єдиним, хто відповідно до документів підприємства може на законних підставах виконувати такі повноваження.

 

Негативну реакцію трудового колективу підприємства спричинило те, що співробітники вважають, що саме Руслан Онопрієнко почав виявляти порушення, махінації та тіньові схеми відмивання бюджетних коштів, які мали місце за попереднього керівництва видавництва. Сьогодні, 23 липня, о 15.00 у видавництві розпочалась прес-конференція «Конфлікт колективу Національного газетно-журнального видавництва із Міністерством культури України», яка організована представниками видавництва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду