Цифрові телеканали Dobro і Business змінили власників

Цифрові телеканали Dobro і Business змінили власників

23 Січня 2015
6060
23 Січня 2015
15:41

Цифрові телеканали Dobro і Business змінили власників

6060
Цифрові телеканали Dobro і Business змінили власників
Цифрові телеканали Dobro і Business змінили власників

Цифрові ефірні телеканали Dobro і Business, що мовлять у мультиплексі МХ-3, змінили власників. Відповідна інформація відображена в єдиному державному реєстрі.

 

Так, власником другого рівня телеканалу Dobro стала кіпрська компанія «Сеймтон холдінгс лтд» замість чеської компанії «Медіа Європа А.С.». Натомість ця чеська компанія стала власником другого рівня телеканалу Business.

 

Структура власності телеканалів:

 

Ліцензіат (телеканал)

Власник ліцензіата

Власники другого рівня (старі)

Власники другого рівня (нові)

ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» (Dobro)

ТОВ «Про радіо»

- компанія «Медіа Європа А.С.», Прага, Чехія (майже 100%);

- ТОВ «Про радіо»

- компанія «Сеймтон холдінгс лтд» (майже 100%);

- ТОВ «Про радіо»

ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» (Business)

ТОВ «Простір ТБ»

- ТОВ «Про радіо» (майже 100%);

- ТОВ «ТРК "Нові комунікації"»

- компанія «Медіа Європа А.С.», Прага, Чехія

 

 

22 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до ліцензії ТРК «Нові комунікації» (телеканал Dobro) у зв'язку зі зміною складу пов'язаних осіб. Замість компанії «Медіа Європа» і ТОВ «Простір ТБ» з ліцензіатом тепер пов'язана компанія «Сеймтон холдінгс лтд».

 

На запитання членів Нацради, чи означає зміна пов'язаних осіб зміну власників, представник каналів Сергій Амелічев відповів: «Ще ні, наскільки я розумію». На запитання, із чим вона пов'язана, він додав: «У нас один з власників - у нього щось змінилося». На запитання, хто зараз є фактичними власниками, він сказав, що не володіє інформацією, оскільки має справу лише з управляючою компанією.

 

Телеканал Dobro просив Нацраду також переоформити йому програмну концепцію (відкоригувати частку власних програм, іноземного і національного продукту, науково-просвітницьких програм і фільмопоказу), але члени Нацради не підтримали ці зміни. Як сказав голова Нацради Юрій Артеменко, Нацрада так і не почула інформацію про власників каналу.

 

Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» завжди була спорідненою компанією з ТОВ «ТРК "Погода ТБ"». До 2010 року власниками цих компаній, які володіли ліцензіями на супутникове мовлення під логотипами Star TV і «Погода ТБ», були Юрій та Наталія Лященки. За даними джерел «Детектор медіа», восени 2010 року вони продали свої канали «групі юристів Андрія Портнова», а неофіційним куратором медіаактивів вважався народний депутат Валерій Писаренко. При цьому офіційно, за даними держреєстру, власником ТОВ «ТРК "Погода ТБ"» залишалося ТОВ «Простір ТБ», а власником ТОВ «ТРК "Нові комунікації"» - ТОВ «Про радіо» (вони залишаються ними й досі).

 

Влітку 2011 року обидва супутникові канали перемогли в цифровому конкурсі Нацради, отримавши ліцензії на місця в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Обидва канали поступово розвивалися, аж поки восени 2013 року не відбулася кардинальна зміна: компанії було продано іншим власникам, і на їхніх місцях в МХ-3 були запущені канали Business (замість «Погоди ТБ») і Dobro (на місці Star TV). Канал Business пов'язували з умовним медіаходингом колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, хоча той це заперечував.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду