Львівське радіо «Вголос» вийшло в повноцінний ефір і презентувало своє програмне й технічне наповнення

Львівське радіо «Вголос» вийшло в повноцінний ефір і презентувало своє програмне й технічне наповнення

15 Грудня 2014
5230
15 Грудня 2014
13:02

Львівське радіо «Вголос» вийшло в повноцінний ефір і презентувало своє програмне й технічне наповнення

5230
Львівське радіо «Вголос» вийшло в повноцінний ефір і презентувало своє програмне й технічне наповнення
Львівське радіо «Вголос» вийшло в повноцінний ефір і презентувало своє програмне й технічне наповнення

15 грудня після місяця тестового мовлення львівське радіо «Вголос» вийшло в повноцінний ефір на частоті 107,2 МГц у Львові. Про це повідомляє прес-служба радіостанції.

 

Стартував ефір о 7:00 ранковим шоу «Дикий захід», яке виходитиме щоранку до 11:00. Його ведуть артисти комедійного жанру Ілона Ханас, Володимир Жогло та Валентин Сергійчук, двоє з яких є учасниками проекту гумористів «Вар'яти-шоу». «Харизматичні, гострі на язик, молоді й амбітні ведучі, яких аудиторії уже доводилося бачити та чути на різних сценах країни», - описує радіостанція ведучих «Дикого заходу».

 

Щогодини в ефірі радіо «Вголос» виходять випуски служби інформації «Наголос». Її гасло - «Тільки важливе». «Просто про складне, корисна та прикладна інформація, новини, близькі слухачеві - таким буде наповнення щогодинних інформаційних випусків», - повідомляє прес-служба. Новини готує команда журналістів під керівництвом Ірини Мартинюк та Сергія Барашевського, які мають багаторічний досвід роботи у службі інформації на радіо та телебаченні.

 

За словами Ірини Мартинюк, у щогодинному «Наголосі» слухач почує максимально потрібні й актуальні новини, із коментарями експертів та думками людей. «Дуже цікаво, адже створюємо продукт з нуля. Наш ньюзрум - це журналісти, з якими особисто мені не доводилось працювати раніше. Вони різні, але професійні, амбітні та цілеспрямовані. І, що найважливіше, за «передефірний» період ми вже стали командою», - каже вона.

 

Згодом слухачі почують на радіо «Вголос» і авторські проекти. Зокрема, уже формується окремий відділ журналістських розслідувань.

 

Брендові ролики нової радіостанції озвучив український музикант та актор Андрій Середа.

 

Музичну базу радіостанції програмний відділ підбирав відповідно до цільової аудиторії та концепції «Вголос FM» - «Радіо з характером». Це хітові поп-рок композиції, як не синглові, так і ті, які займали перші позиції світових та європейських чартів від 90-х років і до сьогодні (INXS, U2, Prince, Jamiroquai, Simply Red, Guns N' Roses). Російська музика в плейлистах радіо «Вголос» відсутня. З-поміж української музики в ефірі ротуються композиції українських гуртів і виконавців європейського рівня - «Океан Ельзи», «Брюссель», Джамала, Esthetic Education, The Hardkiss, Alloise.

 

Радіо «Вголос» наголошує, що є першим на Львівщині і третім в Україні абсолютно цифровим радіо, яке дасть слухачеві можливість чути 100% початкової якості будь-якого запису, чи то музики чи інформаційного повідомлення. За словами генерального директора медіахолдингу «Вголос» Романа Любицького, команда радіостанції працюватиме з найсучаснішим професійним студійним обладнанням: «Ми розуміли, що перевагою цифрового мовлення є якість звучання самого радіо. Тож обладнали студію радіостанції сучасною американською системою AXIA, яка дозволить ведучим та гостям ефіру почуватися більш, ніж комфортно».

 

Нагадаємо, що радіо «Вголос» розпочало тестове мовлення 16 листопада на частоті 107,2 МГц у Львові. ТОВ «Престайм.Ком.Юа» зі Львова, яке представило концепцію радіо «Вголос», виграло цю частоту в конкурсі Нацради в листопаді 2013 року. Радіо мало запускатися на базі інтернет-видання «Вголос». За неофіційними даними, його власником є бізнесмен, пов'язаний з ВО «Свобода». Під час презентації концепції представники компанії розповіли, що радіо «Вголос» буде музично-інформаційним, також в ефірі будуть ток-шоу й авторські програми.

 

На частоту 107,2 МГц у Львові претендували вісім компаній: Українська корпорація «Телебачення і радіомовлення "ЮТАР"», м. Київ (Kiss FM); ТОВ «Престайм.Ком.Юа», м. Львів («Вголос»); ТОВ «ТРК "Міст ТБ"», м. Львів («Радіо ZIK»); КП Державна студія «Калуське міське телебачення», м. Калуш Івано-Франківської обл. («КМТ»); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, «Українське радіо»); ТОВ «Контакт-інформ», м. Київ («Український формат»); Львівська ОДТРК, м. Львів («Львівське радіо») та ТОВ «Комунікаційне агентство "Сума технологій"», м. Київ («Радіо Блік»).

 

Народний депутат (фракція УДАР) Ірина Геращенко передбачала перемогу в цьому конкурсі новоствореній компанії ТОВ «Комунікаційне агентство "Сума технологій"» («Радіо Блік»). За інформацією депутатів від опозиції, цю компанію лобіювали в інтересах медіахолдингу Сергія Курченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду