Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка – Ірина Геращенко

Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка – Ірина Геращенко

22 Листопада 2013
6438
22 Листопада 2013
17:10

Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка – Ірина Геращенко

6438
Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка – Ірина Геращенко
Отримання радіочастоти у Львові лобіюють в інтересах Курченка – Ірина Геращенко

Депутати від опозиції отримали інформацію про те, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має намір віддати частоту 107,2 МГц у Львові  новоствореній компанії   ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій» («Радіо Блік»), яку лобіюють в інтересах медіахолдингу Сергія Курченка. Про це у коментарі «Детектор медіа» повідомила народний депутат (фракція УДАР) Ірина Геращенко.

 

За її словами, Нацрада замість регуляторного органу напередодні виборів знову перетворюється  на інститут перерозподілу частот на користь лояльних владі структур. 

 

«Нацрада два дні поспіль не може прийняти рішення щодо визначення переможців конкурсу на радіочастоти і замість того, щоб розвивати національні радіостанції України, хоче віддати частоти у Львові тільки-но створеній, невідомій компанії ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій» («Радіо Блік»). Цю компанію також лобіює для холдингу Курченка один з віце-прем'єрів уряду Азарова», - зазначила пані Геращенко.

 

Також депутат зазначила, що опозиція занепокоєна  перерозподілом медіаринку, який «відбувається задля  формування  лояльних до влади ЗМІ, придушення незалежних медіа  та фактичній зачистці напередодні президентських виборів медійного простору». Це, на її думку, серйозно вплине на хід виборчої компанії. 

 

Нагадаємо, 20 листопада Нацрада розпочала визначати переможців  конкурсу вільні частоти, який був оголошений 24 липня. Зокрема, регулятор підвів підсумки телевізійного конкурсу та визначивпереможців на радіочастоти у Криму.

 

Однак згодом голова Нацради Володимир Манжосов оголосив перерву, після якої було вирішено перенести голосування за переможців  на наступний день 21 листопада. Однак і тоді засідання не відбулось. Про причини перенесення засідання члени Нацради громадськість та пресу не інформували.

 

На частоту 107,2 МГц у Львові  претендують вісім компаній: Українська корпорація «Телебачення і радіомовлення «ЮТАР», м. Київ («KISS FM»); ТОВ «Престайм.Ком.Юа», м. Львів («Вголос»); ТОВ - ТРК «МІСТ ТБ», м. Львів («Радіо ZIK»); КП Державна студія «Калуське міське телебачення», м. Калуш Івано-Франківської обл. («КМТ»); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, «Українське радіо»); ТОВ «Контакт-інформ», м. Київ («Український формат», ліцензіат Національної ради з іншою програмною концепцією); Львівська ОДТРК, м. Львів («Львівське радіо») та ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій», м. Київ («Радіо Блік»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6438
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду