Росія не змогла надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів,  суд перенесено - адвокат

Росія не змогла надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів, суд перенесено - адвокат

12 Вересня 2014
3018
12 Вересня 2014
18:05

Росія не змогла надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів, суд перенесено - адвокат

3018
Росія не змогла надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів,  суд перенесено - адвокат
Росія не змогла надати доказів вини Надії Савченко у загибелі російських журналістів,  суд перенесено - адвокат

Воронезький обласний суд, який 12 вересня розглядав скаргу захисту української льотчиці Надії Савченко на продовження запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, переніс засідання на 15 вересня. Про це у своєму Twitter повідомив адвокат української громандянки Микола Полозов.

 

За словами адвоката, під час засідання суду у залі намагалися глушити інтернет. Потім у суді раптово виключилося світло і перервалась трансляція з СІЗО: Надію Савченко не привозять до зали суду, і вона слідкує на процесом віддалено. Після перерви суд переніс своє засідання на 15 вересня. «Отже, у зв'язку з неполадками зв'язку з СІЗО, засідання у справі Савченко відкладене на понеділок, 12.00», - написав адвокат.

 

Микола Полозов також повідомив, що захист української льотчиці настояв на повному оголошенні матеріалів, щоб суд і слухачі почули зміст документів повністю і без спотворень. «Задовольнивши клопотання захисту про оголошення усіх матеріалів справи, суд не залишає собі законної можливості залишити Савченко під вартою», - заявив він.

 

Адвокат українського пілота, яку звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів, заявив, що «у всіх матеріалах по арешту слідство не змогло надати жодного документа, що свідчить про причетність Савченко».

 

Польський фонд «Відкритий діалог», який забезпечує підтримку Надії Савченко також зазначив, що «слідчі РФ не спромоглися представити ЖОДНОГО ДОКУМЕНТА, що свідчить про вину Савченко».

 

На твердження фонду, через те, що під час засідання захисту залишалось оголосити ще дві третини документів, російські слідчі вдалися до «темних методів» - у залі суду вимкнули світло. «Адже якщо заслухати ВСІ матеріали захисту - у суду не залишиться причин для утримання Савченко під вартою. Перемога близько», - повідомив фонд у своєму Facebook.

 

Як стверджують у фонді, російські слідчі взяли час, аби «підготуватися» і знайти нових свідків, докази»та аргументи. «Від самого початку засідання суду сьогодні було очевидно, що слідчі РФ по справі Савченко не готові до такого швидкого фіаско. Намагаючись виграти час, у залі суду спершу вимкнули світло, а потім - під приводом відсутності зв'язку із СІЗО, де знаходиться Надія Савченко - оголосили про перенесення суду на понеділок. Чекаємо на нові каверзи прокурорів, адже після оголошення легальних підстав для утримання Савченко не буде. Жодних. А російські слідчі будуть терміново вишукувати нових найважливіших свідків, нові докази та аргументи. Бо старі - не варті того паперу, на яких описані», - запевняє фонд.

 

Нагадаємо, наприкінці серпня захисник української льотчиці Микола Полозов заявив, що його підопічна оскаржила постанову про психолого-психіатричне обстеження, на якому наполягає російське слідство у справі про звинувачення у загибелі журналістів каналу «Россия 1».

 

Раніше ще один із адвокатів льотчиці Марк Фейгін заявив, що Надію Савченко мали помістити на місяць до інституту ім. Сербського у Москві для психолого-психіатричного обстеження.  За словами Миколи Полозова, Надія Савченко остерігається, що перебування в закритому стаціонарі без доступу адвокатів буде використовуватися для тиску на неї.

 

27 серпня суд продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою української льотчиці.

 

Під час зустрічі з українським консулом Надія Савченко підтвердила, що її без згоди, незаконно було вивезено з території України до Росії. За словами української льотчиці, терористи відвезли її спочатку до Луганська. Звідти з мішком на голові її перевезли до міста Красний Луч, з якого транспортували до міста Богучар Воронезької області Росії.

 

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що судити українську льотчицю в РФ не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1»)  Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3018
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду