Адвокат звинувачуваної у вбивстві журналістів льотчиці заявив, що судити її в Росії не можуть

Адвокат звинувачуваної у вбивстві журналістів льотчиці заявив, що судити її в Росії не можуть

13 Липня 2014
2369

Адвокат звинувачуваної у вбивстві журналістів льотчиці заявив, що судити її в Росії не можуть

2369
Адвокат звинувачуваної у вбивстві журналістів льотчиці заявив, що судити її в Росії не можуть
Адвокат звинувачуваної у вбивстві журналістів льотчиці заявив, що судити її в Росії не можуть

Марк Фейгін, адвокат Надії Савченко, яка утримується у СІЗО міста  Воронежа (Росія) за звинуваченням у загибелі журналістів каналу «Россия 1», заявив, що судити українську льотчицю в Росії не можуть, оскільки на територію сусідньої країни вона потрапила незаконно. Про це повідомляє інтернет-видання «Подробности».

 

За його словами, згідно з міжнародними конвенціями, під якими є підпис Росії, Надію Савченко мають екстрадувати до України.

 

«Перспективи хороші. Діватися нікуди, доведеться її відправляти на батьківщину Надію Савченко. З іншого боку ми розуміємо, в яких політичних умовах це відбувається, і я допускаю, що керівництво Росії, а питання вирішується на самому верху, зрозуміло, ніяк не в судах, не в органах слідства, можуть впертися. Наміри такі були», - заявив Марк Фейгін.

 

Раніше офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін заявив, що Україна не зможе звільнити льотчицю Надію Савченко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», захищатимуть Надію Савченко адвокати Марк Фейгін, що захищав у суді групу Pussy Riot, Микола Полозов та Ілля Новіков.

 

Нагадаємо, російська сторона  поки не допускає українського консула для зустрічі з українською льотчицею.

 

2 липня Новоусманський районний суд Воронежа взяв Надію Савченко під варту. 9 липня Слідчий комітет Росії (СК) пред'явив їй обвинувачення. Українську льотчицю звинувачують в пособництві у вбивстві співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які перебували на території України нелегально і загинули під час обстрілу 17 червня під Луганськом.  Воронезький суд арештував Надію Савченко до 30 серпня включно.

 

На офіційному сайті Слідчого комітету РФ вказано, що, за даними слідства, «під час військових дій в районі Луганська в червні цього року Савченко вступила в батальйон «Айдар». Дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВДТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала ці координати бойовикам. Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний постріл, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин».

 

При цьому Слідчий Комітет Росії погрожу покаранням всім, чию провину буде доведено у Росії «за військові злочини, що здійснюються на території України».

 

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Росії заявили, що українська льотчиця Надія Савченко, яка перебувала в полоні у терористів на сході України, «за незрозумілих обставин, під виглядом біженки» опинилася на території Росії і була передана російським слідчим.

 

За інформацією Державної прикордонної служби України льотчиця Надія Савченко офіційно не перетинала державний кордон між Україною та Росією. 

 

Прокуратура Сватівського району Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного позбавлення волі штурмана-оператора гелікоптера Мі-24 та бомбардувальника Су-24 Надії Савченко. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду