Директора телекомпанії «Візит» підозрюють у вбивстві мера Кременчука – журналісти протестують

Директора телекомпанії «Візит» підозрюють у вбивстві мера Кременчука – журналісти протестують

5 Вересня 2014
3743

Директора телекомпанії «Візит» підозрюють у вбивстві мера Кременчука – журналісти протестують

3743
Директора телекомпанії «Візит» підозрюють у вбивстві мера Кременчука – журналісти протестують
Директора телекомпанії «Візит» підозрюють у вбивстві мера Кременчука – журналісти протестують

Міліція заявила про підозру у замовленні вбивства мера Кременчука (Полтавська область) Олега Бабаєва, який загинув від постріла у груди з вогнепальної зброї 26 липня, власнику і директору кременчуцької телекомпанії «Візит» Олександру Мельнику.  Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк на брифінгу, передає «Укрінформ». Водночас 3 вересня, біля міської міліції Кременчука відбувся мітинг протесту проти останніх дій правоохоронців у справі розслідування вбивства мера Олега Бабаєва та затримання у якості підозрюваного директора місцевої телекомпанії «Візит» Олександра Мельника, повідомляє «Укрінформ» з посиланням на місцеві ЗМІ.

 

«За підозрою у замовленні вбивства мера Кременчука затримано двох осіб. Це Олександр Крижанівський та директор телекомпанії "Візит", місцевий бізнесмен Олександр Мельник», - сказав пан Шкіряк.

 

Він зазначив, що на Олександра Мельника як на замовника під час допиту вказав іще один підозрюваний, голова громадської організації «З питань протидії корупції» Олександр Крижанівський, який начебто виступив посередником між ним та виконавцями злочину.

 

«Стосовно підприємця проводяться слідчі дії, зокрема, тривають обшуки його помешкання», - уточнив радник.

 

Він також додав, що у затриманих раніше трьох виконавців вбивства знайшли велику кількість зброї. Наразі усі члени злочинної групи перебувають під вартою.

 

На мітинг, що відбувся під міліцією Кременчука 3 вересня, вийшли працівники ТК «Візит», газети «Програма плюс», депутати міської ради та працівники Автозаводської райради. Мітингарі висловили незадоволення неправомірним, на їхню думку, початком слідчих дій та затриманням у статусі підозрюваного директора ТК «Візит».

 

Про хід слідства пікетувальників інформував начальник міськвідділу міліції Денис Захарченко. Він повідомив про слідчі заходи з вилученням зброї, закликав містян і політсили не робити поспішних висновків та пообіцяв повідомити подробиці слідства на найближчій прес-конференції для ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 3 вересня було затримано директора ТК «Візит» Олександра Мельника, в його будинку проводився обшук.

 

«Детектор медіа» неодноразово повідомляла про конфлікт між мером Кременчука Олегом Бабаєвим і власниками місцевої телекомпанії «Візит», яку міський голова прагнув перевести з приватної у комунальну власність. Конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК «Візит» почався в 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

 

Пізніше пан Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

 

29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телекомпанії «Візит». 19 вересня Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

 

19 березня, за нової влади, Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив всі права приватної телекомпанії «Візит» (Кременчук)  й скасував всі рішення щодо передачі корпоративних та інших прав міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) виступили з заявою,  у якій  засудили  владу  Кременчука за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду