У справі про вбивство мера Кременчука затримали директора телекомпанії «Візит»

У справі про вбивство мера Кременчука затримали директора телекомпанії «Візит»

4 Вересня 2014
4837

У справі про вбивство мера Кременчука затримали директора телекомпанії «Візит»

4837
У справі про вбивство мера Кременчука затримали директора телекомпанії «Візит»
У справі про вбивство мера Кременчука затримали директора телекомпанії «Візит»

У Кременчуці (Полтавська область) у справі про вбивство мера міста Олега Бабаєва затримано директора місцевої приватної телекомпанії «Візит» Олександра Мельника. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформовані джерела в силових структурах.

 

Інформацію про затримання  директора приватної телекомпанії «Візит» Олександра Мельника підтвердили також журналісти телекомпанії. За їхніми даними, затримання відбулося сьогодні, 4 вересня, вранці у власному будинку пана Мельника.

 

Наразі в оселі директора ТРК «Візит» проводиться обшук. У приміщенні перебувають дружина Мельника - Тамара Мельник та їх син. Кілька міліціонерів охороняють будинок, нікого не впускаючи і не випускаючи.

 

3 вересня стало відомо, що правоохоронці затримали передбачуваного посередника між замовником і виконавцями вбивства мера Кременчуга Олега Бабаєва, нагадує УНІАН. У посередництві підозрюється голова громадської організації «З питань протидії корупції» Олександр Крижановський. Олега Бабаєва було вбито 26 липня, в нього стріляли з автомобіля.


«Детектор медіа» неодноразово повідомляла про конфлікт між мером Кременчука Олегом Бабаєвим і власниками місцевої телекомпанії «Візит», яку міський голова прагнув перевести з приватної у комунальну власність. Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) виступили з заявою,  у якій  засудили  владу  Кременчука за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».

 

19 березня, за нової влади, Вищий Спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у складі п'яти суддів відновив всі права приватної телекомпанії «Візит» (Кременчук)  й скасував всі рішення щодо передачі корпоративних та інших прав міському виконавчому комітету та кременчуцькій комунальній телерадіокомпанії.

 

29 жовтня Кременчуцька міська рада затвердила акт приймання-передачі до комунальної власності територіальної громади Кременчука 50% активів телевізійної вежі приватної телерадіокомпанії «Візит». 19 вересня Автозаводський райсуд Кременчука скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії (КТРК).

 

Як нагадує Інститут масової інформації (ІМІ), конфлікт між міською владою Кременчука в особі мера Олега Бабаєва і ТРК «Візит» почався в 2012 році - телекомпанія перестала транслювати новини комунальної телерадіокомпанії, на каналі стали частіше виходити критичні сюжети про міську владу, а мер заявив, що «Візит» ввів цензуру. З бюджету міста почали виділятися додаткові суми на розвиток власного комунального телебачення, а з сім'єю власників «Візиту» міськрада почала розривати в односторонньому порядку договори оренди землі. Почалися судові позови.

 

Пізніше пан Бабаєв заявив про намір забрати приватну телекомпанію «Візит» у комунальну власність. Для цього комунальна ТРК подала позов до Автозаводського райсуду про визнання її власницею 100% корпоративних прав приватної телекомпанії «Візит». Підставою для претензій на приватну телекомпанію стали рішення Кременчуцької міської ради, прийняте 25 грудня 2012 року про передачу майнових прав давно непрацюючого колективного підприємства «Кременчуцький ТТЦ «Електрон» на баланс територіальної громади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду