Аваков підписав наказ про спільний контроль МВС і Нацради за відключенням російських телеканалів

Аваков підписав наказ про спільний контроль МВС і Нацради за відключенням російських телеканалів

19 Серпня 2014
8520

Аваков підписав наказ про спільний контроль МВС і Нацради за відключенням російських телеканалів

8520
Аваков підписав наказ про спільний контроль МВС і Нацради за відключенням російських телеканалів
Аваков підписав наказ про спільний контроль МВС і Нацради за відключенням російських телеканалів

Сьогодні, 19 серпня, міністр МВС Арсен Аваков підписав наказ №840 про спільні дії МВС і Національної Ради з телебачення і радіомовлення з метою контролю за дотриманням законодавства у сфері тимчасової заборони на мовлення російських телеканалів, що ведуть пропаганду війни і насильства в Україні. Про це повідомляє радник міністра МВС Антон Геращенко у своєму Facebook.

 

Він повідомляє, що в рамках цього наказу територіальні підрозділи МВС, включно до дільничних міліціонерів, повинні будуть сприяти Нацраді у виявленні кабельних операторів, що не виконують рішення про припинення трансляції на території України 14 заборонених в установленому Законом порядку російських телеканалів.

 

«Ті кабельні оператори, які порушують рішень судів та Нацради і викриті в трансляції заборонених російських телеканалів - будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства України. Також територіальні підрозділи МВС будуть моніторити трансляцію заборонених російських телеканалів в внутрішніх кабельних мережах в громадських будівлях усіх форм власності - школах, лікарнях, готелях, будинках відпочинку з вимогою відключити мовлення таких російських каналів, як незаконне», - повідомляє  Антон Геращенко.

 

МВС нагадує, що перше, що зробила Російська Федерація в ході анексії Криму, було відключення українських телеканалів і включення російських. Водночас на території Російської Федерації в кабельній мережі не мовить жоден український телеканал.

 

«Україна як незалежна суверенна держава може і повинна захищати свій інформаційний простір від інформаційної агресії з боку РФ, що цілеспрямовано розпалює ненависть і ворожнечу між українськими громадянами. Результат цього - терористична війна на Донбасі, розв'язана за прямої участі заборонених нині російських телеканалів», - заявляє пан Геращенко.

 

МВС закликає директорів державних та комунальних установ, а також власників готелів, санаторіїв і будинків відпочинку в добровільному порядку, не чекаючи візиту працівників правоохоронних органів, відключити мовлення в своїх внутрішніх мережах заборонених в установленому законом порядку російських телеканалів.

 

Далі радник Арсена Авакова наводить перелік російських телеканалів, тимчасово заборонених до мовлення на території України.

 

Російські телевізійні канали, які заборонені для ретрансляції в України відповідно до рішень Нацради № 292 та 297 від 17.07.2014 року та ухвали Окружного адміністративного суду м. Києва:

1. «Первый канал. Всемирная сеть»
2. «РТР-Планета»
3. «Россия 24»
4. «НТВ-Мир»
5. ТVCI (ТВ Центр)
6. «Россия 1»
7. НТВ
8. ТНТ
9. «Петербург 5»
10. «Звезда»
11. РЕН-ТВ
12. Life News
13. Russia Today
14. РБК-ТВ

 

Нагадуємо, Антон Геращенко раніше повідомляв, що  Національна рада з питань телебачення і радіомовлення і МВС домовились спільно контролювати виконання кабельними операторами у всіх регіонах України рішення щодо заборони трансляції низки російських телеканалів.


Для забезпечення такого спільного контролю Нацради і МВС повинні були бути  розроблені відповідні внутрішні нормативні акти.  «Нацрада не має своїх представників у кожному районі кожної області, а МВС має. Ми зобов'яжемо звітувати кожен райвідділ міліції про те, як працюють місцеві кабельні оператори і не порушують вони умови ліцензії. Ця інформація буде передаватися в Нацраду для прийняття рішень , що належать до її компетенції», - зазначав Антон Геращенко.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8520
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
3539 дн. тому
Пора в этот список внести российский канал "История", который крутит псевдодокументальные фильмы о Майдане
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду