У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»

У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»

20 Червня 2013
7834

У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»

7834
У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»
У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»

Жовтневий районний суд Запоріжжя заборонив журналісту газети «Субота плюс» Богдану Василенку у будь-який спосіб, у тому числі й у приватних бесідах висловлювати свої особисті судження та припущення про комунальне підприємство «Водоканал». По це пише «Запоріжжя. Коментарі» з посиланням на постанову суду.

 

Наприкінці травня в газеті «Субота плюс» був опублікований матеріал «Старезна прибутковість запорізького "Водоканалу"» (автор - Богдан Василенко), в якій розповідалося про численні фінансові порушення в комунальному підприємстві. Після виходу статті, представники КП «Водоканал» звернулися до суду з позовом про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

 

Суд задовольнив позовні вимоги «Водоканалу» і зобов´язав «Суботу плюс» дати офіційне спростування.

 

Зокрема, суд постановив: «Заборонити ТОВ "Медіакомпанія "Слово"", ... Василенко Ірині Андріївні (шеф-редактор "Суботи плюс" - ТК.),... Василенку Богдану Юрійовичу (головний редактор, автор матеріалу - ТК) поширювати будь-яким чином (у тому числі і в розмовах з якими-небудь особами) недостовірну інформацію».

 

Як пише видання, таким чином суд заборонив пану Василенку у приватних бесідах висловлювати свої особисті судження та припущення щодо витрати бюджетних коштів, а також висловлювати свою особисту думку щодо керівництва КП «Водоканал».

 

Сам журналіст переконаний, що суддя Скользнєва, яка розглядала справу, винесла незаконне рішення, адже у законодавстві відсутнє таке поняття, як «судова заборона говорити».



«Потурати беззаконню я не збираюся і виконувати судові "заборони на розмову" не буду. Тим більше, що з рішення суду незрозуміло, заборонено мені говорити окремі слова чи пропозиції, у зв´язку з "Водоканалом" чи взагалі. Так що пані Скользнєвій належить ще раз розповісти мені про складнощі суддівського життя - коли вона мене буде до в´язниці саджати за невиконання рішення нашої інквізиції... тобто, суду, звичайно. Але такий розвиток подій можливий, якщо в Апеляційному суді маразм досяг тих же вершин, що і в судах районних. Сподіваюся, що це не так. І що у деяких панів у мантіях хай не совість - хоча б шматок здорового глузду залишився», - написав Богдан Василенко у своїй авторській колонці.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7834
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
анонимус
3945 дн. тому
Василенко если бы писал правду смог бы это доказать в суде,а так все то что говорит не стоит и рубля
анонимус
3945 дн. тому
Это не журналист это писака,ту хрень которую публикует, в нормальных всеукраинчких бы не когда не позволили выпустить.
woland
3954 дн. тому
Правильно суд сделал!Чтобы знал этот продажный журналист как писать нужно. А на что он рассчитывал?Что сможет и дальше дезинформацию распространять?И никакого наказания за это не понесет?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду