detector.media
20.06.2013 17:54
У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»
У Запоріжжі суд заборонив журналісту не тільки писати, але й говорити про «Водоканал»

Жовтневий районний суд Запоріжжя заборонив журналісту газети «Субота плюс» Богдану Василенку у будь-який спосіб, у тому числі й у приватних бесідах висловлювати свої особисті судження та припущення про комунальне підприємство «Водоканал». По це пише «Запоріжжя. Коментарі» з посиланням на постанову суду.

 

Наприкінці травня в газеті «Субота плюс» був опублікований матеріал «Старезна прибутковість запорізького "Водоканалу"» (автор - Богдан Василенко), в якій розповідалося про численні фінансові порушення в комунальному підприємстві. Після виходу статті, представники КП «Водоканал» звернулися до суду з позовом про захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

 

Суд задовольнив позовні вимоги «Водоканалу» і зобов´язав «Суботу плюс» дати офіційне спростування.

 

Зокрема, суд постановив: «Заборонити ТОВ "Медіакомпанія "Слово"", ... Василенко Ірині Андріївні (шеф-редактор "Суботи плюс" - ТК.),... Василенку Богдану Юрійовичу (головний редактор, автор матеріалу - ТК) поширювати будь-яким чином (у тому числі і в розмовах з якими-небудь особами) недостовірну інформацію».

 

Як пише видання, таким чином суд заборонив пану Василенку у приватних бесідах висловлювати свої особисті судження та припущення щодо витрати бюджетних коштів, а також висловлювати свою особисту думку щодо керівництва КП «Водоканал».

 

Сам журналіст переконаний, що суддя Скользнєва, яка розглядала справу, винесла незаконне рішення, адже у законодавстві відсутнє таке поняття, як «судова заборона говорити».



«Потурати беззаконню я не збираюся і виконувати судові "заборони на розмову" не буду. Тим більше, що з рішення суду незрозуміло, заборонено мені говорити окремі слова чи пропозиції, у зв´язку з "Водоканалом" чи взагалі. Так що пані Скользнєвій належить ще раз розповісти мені про складнощі суддівського життя - коли вона мене буде до в´язниці саджати за невиконання рішення нашої інквізиції... тобто, суду, звичайно. Але такий розвиток подій можливий, якщо в Апеляційному суді маразм досяг тих же вершин, що і в судах районних. Сподіваюся, що це не так. І що у деяких панів у мантіях хай не совість - хоча б шматок здорового глузду залишився», - написав Богдан Василенко у своїй авторській колонці.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY