Порошенко законопроектом пропонує посилити повноваження секретаря РНБО - зокрема в інформаційній сфері

Порошенко законопроектом пропонує посилити повноваження секретаря РНБО - зокрема в інформаційній сфері

11 Грудня 2014
3254

Порошенко законопроектом пропонує посилити повноваження секретаря РНБО - зокрема в інформаційній сфері

3254
Порошенко законопроектом пропонує посилити повноваження секретаря РНБО - зокрема в інформаційній сфері
Порошенко законопроектом пропонує посилити повноваження секретаря РНБО - зокрема в інформаційній сфері

Вчора, 10 грудня, Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки і оборони України» (РНБО), в якому йдеться про посилення повноважень секретаря РНБО - зокрема у інформаційній сфері. Проект зареєстрований у парламенті за №1343 і опублікований на сайті парламенту.

 

Законопроектом Президент України пропонує доповнити частину першу статті 13 чинного закону пунктом, згідно якого у період між засіданнями  Ради національної безпеки і оборони України секретар РНБО отримує повноваження здійснювати «координацію і контроль за виконанням рішень Ради національної безпеки і оборони України центральними та місцевими органами виконавчої влади, правоохоронними органами, військовими формуваннями у сферах державної безпеки, правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, у воєнній сфері та сфері безпеки державного кордону України, у сферах військово-технічного співробітництва, зовнішньополітичній, внутрішньополітичній, інформаційній, економічній, науково-технологічній, екологічній, соціальній та гуманітарній сферах відповідно до введених у дію указами Президента України рішень Ради національної безпеки і оборони України».

 

Водночас телеканал «ЕспресоTV» повідомив на своєму сайті, що згідно інформації  його джерел, головним кандидатом на посаду секретаря РНБО є екс-спікер Верховної Ради Олександр Турчинов. «Питання його призначення вже майже вирішене. Тому можна не сумніватися, що зміни до закону написані персонально під Турчинова», - йдеться в повідомленні автора публікації Тараса Клочка.

 

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка»  Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало). На початку грудня у інтерв'ю «Детектор медіа» новопризначений міністр Юрій Стець заявив, що у нього «були й залишаються можливості очолити Адміністрацію Президента чи РНБО».

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакціюжурналістів. 3 грудня новопризначений міністр презентував проект положення про Міністерство інформаційної політики, що спричинило ще більшу дискусію щодо доцільності створення відомства та його ймовірних повноважень.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації висловили представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

В Україні проти створення так званого «міністерства правди» виступили рух «Стоп цензурі!»,Незалежнамедіапрофспілка Українижурналісти та експерти-міжнародники.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду