Київрада передала кінотеатр «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман»

Київрада передала кінотеатр «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман»

13 Листопада 2014
5585
13 Листопада 2014
20:01

Київрада передала кінотеатр «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман»

5585
Київрада передала кінотеатр «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман»
Київрада передала кінотеатр «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман»

13 листопада Київська міська рада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень» в оренду ТОВ «Кіноман», яке раніше забезпечувало діяльність кінотеатру, до 1 квітня 2020 року. За таке рішення на засіданні Київради проголосував 81 депутат, повідомляє «BBC Україна».

 

На час проведення ремонтних робіт ТОВ «Кіноман» звільнено від орендної плати, нарахування її почнеться тільки після відкриття кінотеатру.

 

При цьому Київрада заборонила приватизацію «Жовтня», а також зміну його цільового призначення чи стилістики зовнішнього вигляду будівлі.

 

За словами директора кінотеатру Людмили Горделадзе, 11 років Київрада не вирішувала питання оренди кінотеатру, повідомляє УНН.

 

«Я щаслива, що депутати проголосували за це рішення. Вони узаконили ті відносини, які існують за рішенням суду ще з 2005 року. Ми тримаємо майно кінотеатру на балансі і вчасно сплачуємо оренду», - сказала пані Горделадзе.

 

Водночас, вона висловилась проти того, аби кінотеатру надали статус архітектурної пам'ятки місцевого значення, оскільки вважає, що процедура має бути законною.

 

«Все це може звестися до того, що поставлять паркан і припинять роботу із відновлення кінотеатру. Згарище ніхто пам'яткою не назве», - сказала пані Горделадзе.

 

Як писала «Детектор медіа», 12 листопада депутати Київради на сесії прийняли за основу проект рішення «Про передачу в оренду без проведення конкурсу цілісного майнового комплексу "Кінотеатр "Жовтень"». Віталій Кличко запропонував внести до проекту рішення правки, враховуючи пропозиції депутатів, і ухвалити його в цілому на наступному засіданні Київради, яке відбудеться завтра, 13 листопада.

 

За словами Людмили Горделадзе, частина депутатів на чолі з Дмитром Гордоном виступили з власним варіантом проекту рішення Київради, який пропонував, зокрема, руїни кінотеатру оголосити пам'ятником, а на землі довкола нього розбити сквер. При цьому приймати рішення щодо долі кінотеатру за цим проектом мав Дмитро Гордон, розповіла директор «Жовтня».

 

Нагадаємо, що будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня. Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

Депутати Київради ініціювали створення благодійного фонду на відновлення кінотеатру. При цьому, як повідомила директор «Жовтня» Людмила Горделадзе, залучати інвестиції для відновлення кінотеатру Віталій Кличко заборонив, оскільки він є комунальним майном. Також Віталій Кличко запевнив, що «Жовтень» за жодних обставин не буде перепрофільований та залишатиметься кінотеатром і надалі.

 

Останні 11 років діяльність кінотеатру «Жовтень» супроводжувалася судовими процесами і спробами виселити ТОВ «Кіноман», яке фактично забезпечувало діяльність кінотеатру «Жовтень», із приміщення.

 

7 жовтня цього року Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень».

 

Влітку цього року, за даними Людмили Горделадзе, кінотеатр пройшов комісію, яка мала затвердити всі формальності для підписання нового договору оренди Київради з ТОВ «Кіноман». Однак Київрада тоді не ухвалила цього рішення.

 

Раніше пані Горделадзе заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень». За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

З юридичними нюансами процесу щодо приміщення «Жовтня» можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду