Комітет свободи слова відхилив звіт Нацради за 2012 рік

6 Березня 2013
7261
6 Березня 2013
15:40

Комітет свободи слова відхилив звіт Нацради за 2012 рік

7261
Комітет свободи слова відхилив звіт Нацради за 2012 рік

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні сьогодні, 6 березня, більшістю голосів не схвалив звіт Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення про діяльність у 2012 році. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа», який наразі присутній на засіданні.

 

Звіт про діяльність Нацради представив її голова Володимир Манжосов.  На засіданні Комітету були також присутні члени Нацради Лариса Мудрак, Ірина Опілат, Микола Фартушний і Євген Баранов.

 

Члени Комітету  з питань свободи слова та інформації поставили пану Мажосову низку питань, після чого звіт був поставлений на голосування. Більшістю голосів звіт був відхилений. Зокрема, Нацраді закидали непрозорість цифрового конкурсу, ігнорування прихованої реклами алкоголю в ефірі, ініціювання великих штрафів для кабельників тощо. Аргументами на користь цього рішення стали також відсутність підтримки у розбудові FM-мережі Національної радіокомпанії та обласних державних радіокомпаній.

 

Проти ухвалення звіту проголосували члени Комітету свободи слова від опозиційних фракцій: Микола Томенко, Ігор Мірошниченко, Рустам Раупов, Микола Княжицький, Олександр Абдуллін. При цьому нардеп Микола Княжицький назвав діяльность Нацради «злочинною».

 

Звіт Нацради підтримали члени Комітету ВР від Партії регіонів Олена Бондаренко і Микола Баграєв. Нардеп Олена Кондратюк («Батьківщина») утрималась. Член Комітету Олександр Голуб на засідання не прибув, а Юрій Стець був відтсутній під час голосування.

 

Тепер звіт Нацради з рекомендацією профільного комітету про його відхилення розглядатиме Верховна Рада. За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді. За законом, якщо недовіру висловив і Президент України, це має наслідком відставку всього складу Національної ради.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила свій звіт за 2012 рік на засіданні 23 січня. Наступного дня звіт був поданий на розгляд Президентові України, Верховній Раді та оприлюднений на офіційному сайті Нацради.

 

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Мирний виступив з ініціативою створити у Верховній раді тимчасову слідчу комісію, яка займеться розслідуваннями діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду