«Свободівець» ініціює створення парламентської слідчої комісії щодо звіту Нацради

31 Січня 2013
4650
31 Січня 2013
11:16

«Свободівець» ініціює створення парламентської слідчої комісії щодо звіту Нацради

4650
«Свободівець» ініціює створення парламентської слідчої комісії щодо звіту Нацради

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Мирний виступив з ініціативою створити у Верховній раді тимчасову слідчу комісію, яка займеться розслідуваннями діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

 

На думку пана Мирного, сьогодні українські ЗМІ перетворилися на ретранслятори іноземного контенту, «який не лише спустошує українців духовно, прищеплює їм совкові комплекси, нав'язує стереотипи української історії в дусі совєтської окупаційної епохи та принижує національну гідність, але й загрожує національній безпеці України».

 

Депутат переконаний, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення безпосередньо причетна до непрозорості та необ'єктивності у прийнятті рішень щодо ліцензування телерадіокомпаній в Україні, наданні їм вакантних частот та не здійснює належного  контролю за дотриманням умов ліцензування.

 

Саме тому Олександр Мирний вимагає від  президента Віктора Януковича не затверджувати звіт Нацради за 2012 рік та достроково припинити повноваження трьох її членів, які призначені за президентською квотою.

 

Тимчасова слідча комісія, як вважає депутат, зможе дати належну оцінку «антидержавним  діям  Нацради на рівні Верховної Ради та змінити у ній тих членів, які призначені за квотою парламенту».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила свій звіт за 2012 рік на засіданні 23 січня. Наступного дня звіт був поданий на розгляд Президентові України, Верховній Раді та оприлюднений на офіційному сайті Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4650
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
A
4089 дн. тому
Мирный молодец. На след выборах голосую за Свободу
Гость
4105 дн. тому
Ага, и пана Мирного посадити до Нацради вкупе с Тягнибоком - и станет Нацрада профашисткой организацией - всех провайдеров сразу будут отправлять в концлагерь.....ну и остальных медийщиков тоже...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду