detector.media
31.01.2013 11:16
«Свободівець» ініціює створення парламентської слідчої комісії щодо звіту Нацради

Народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Мирний виступив з ініціативою створити у Верховній раді тимчасову слідчу комісію, яка займеться розслідуваннями діяльності Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

 

На думку пана Мирного, сьогодні українські ЗМІ перетворилися на ретранслятори іноземного контенту, «який не лише спустошує українців духовно, прищеплює їм совкові комплекси, нав'язує стереотипи української історії в дусі совєтської окупаційної епохи та принижує національну гідність, але й загрожує національній безпеці України».

 

Депутат переконаний, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення безпосередньо причетна до непрозорості та необ'єктивності у прийнятті рішень щодо ліцензування телерадіокомпаній в Україні, наданні їм вакантних частот та не здійснює належного  контролю за дотриманням умов ліцензування.

 

Саме тому Олександр Мирний вимагає від  президента Віктора Януковича не затверджувати звіт Нацради за 2012 рік та достроково припинити повноваження трьох її членів, які призначені за президентською квотою.

 

Тимчасова слідча комісія, як вважає депутат, зможе дати належну оцінку «антидержавним  діям  Нацради на рівні Верховної Ради та змінити у ній тих членів, які призначені за квотою парламенту».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення та радіомовлення затвердила свій звіт за 2012 рік на засіданні 23 січня. Наступного дня звіт був поданий на розгляд Президентові України, Верховній Раді та оприлюднений на офіційному сайті Нацради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY