У Криму запустять дитячий канал, який мовитиме трьома мовами

24 Січня 2013
5941
24 Січня 2013
12:56

У Криму запустять дитячий канал, який мовитиме трьома мовами

5941
У Криму запустять дитячий канал, який мовитиме трьома мовами

Сімферопольська  «Телевізійна компанія «АТЛАНТ-СВ» (телеканал ATR, радіо «Мейдан») має намір запустити дитячий супутниковий  канал Lale, який мовитиме українською, російською та кримськотатарською. Про це «Детектор медіа» розказала генеральний директор компанії Ельзара Іслямова.

 

Lale створюватиметься на основі дитячої редакції каналу ATR.

 

«Потреба у створенні дитячого каналу зумовлена тим, що ATR мав близько 2 годин дитячого ефіру, але ми зрозуміли, що цього нам замало. І дітей не варто обмежувати певними рамками, їм потрібен канал, щоб вони у будь-який момент могли переглянути те, що їм цікаво. Ми вже замовили бренд-бук, розробили логотип та залучили команду», - сказала Ельзара Іслямова.

 

За її словами, канал має мовити трьома мовами - українською, російською та кримськотатарською. При цьому передбачається наявність субтитрування.  Мовник орієнтуватиметься  на дітей віком від 4 до 16 років.

 

Lale у перекладі з кримськотатарської означає тюльпанчик.

 

Власний продукт каналу складатиме 9 годин. «Також ми готуємо дублювання сучасних  іноземних  дитячих фільмів та мультфільмів. Ми маємо думати про майбутнє  і виховувати толерантних дітей у Криму», - сказала пані Іслямова. Вестимуть програми діти, деякі з них - учасники програм ATR.

 

Передбачається, що прибутки канал отримуватиме за рахунок реклами та спонсорства. Як зазначила Ельзара Ісламова, у створенні Lale зацікавлені як спонсори так і бізнес-еліта: «Для них - цей проект цінний у першу чергу не через отримання прибутку, а з точки зору  соціальної відповідальності та патріотизму. Ми маємо думати про майбутнє  і виховувати толерантних дітей у Криму».

 

Наразі телекомпанія подала заяву на створення дитячого каналу до Нацради. «Нам потрібно зняти попередження, які має наша компанія. І з квітня хочемо розпочати мовлення», - сказала  пані Іслямова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала санкцію «попередження»   компанії ТОВ «Телевізійна компанія «АТЛАНТ-СВ», однак лише - на радіомовлення.  Щодо телемовлення, перевірка зафіксувала те, що компанія створила редакційну раду, провела мовлення у відповідність до законодавства про рекламу. Однак була виявлена невідповідність фактичного  мовлення з  нормами програмної концепції. Саме тому Нацрада скасувала попередження лише щодо радіомовлення і запропонувала телерадіокомпанії подавати  заяву повторно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду