Нацрада скасувала попередження радіо «Мейдан» і Чернівецькій ОДРТК

23 Січня 2013
5213
23 Січня 2013
17:44

Нацрада скасувала попередження радіо «Мейдан» і Чернівецькій ОДРТК

5213
Нацрада скасувала попередження  радіо «Мейдан» і  Чернівецькій ОДРТК

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала санкцію «попередження»   компанії ТОВ «Телевізійна компанія «АТЛАНТ-СВ» (телеканал ATR, радіо «Мейдан»), однак лише - на радіомовлення. Таке рішення 23 січня регулятор прийняв на своєму засіданні.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, яка доповідала це питання,  компанія звернулась з проханням  скасувати згадану санкцію, у відповідь регулятор провів позапланову перевірку. 

 

Щодо телемовлення, перевірка зафіксувала те, що компанія створила редакційну раду, провела мовлення у відповідність до законодавства про рекламу. Однак була виявлена невідповідність фактичного  мовлення з  нормами програмної концепції. Саме тому Нацрада скасувала попередження лише щодо радіомовлення, оскільки тут усі порушення були усунуті.

 

За словами пані Головатенко, керівництво компанії пояснювало невідповідність мовлення до програмної концепції збоєм роботи серверу.

 

«Дійсно ми зараз маємо чотири попередження, однак подали заявки на їх усунення. На жаль, на час позапланової перевірки у нас були відключення Крименерго. Тому ми не могли видати власний продукт у повному обсязі. Ми надали звіт представникові Нацради, і він засвідчив, що на сьогодні усі ці порушення були  вилучені», - зазначила генеральний директор компанії Ельзара Іслямова.

 

У відповідь члени Нацради порадили  подавати  заяву про скасування санкції повторно.

 

Також Нацрада  скасувала «попередження» Чернівецької ОДТРК, яка усунула усі порушення у своїй діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду