НМПУ та НСЖУ створили групу швидкого реагування щодо нападу на Найєма

1 Серпня 2012
7642
1 Серпня 2012
14:32

НМПУ та НСЖУ створили групу швидкого реагування щодо нападу на Найєма

7642
Спілки також звернулись до Захарченка та Пшонки з вимогою розслідувати напад на журналіста
НМПУ та НСЖУ створили групу швидкого реагування щодо нападу на Найєма

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звернулись до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з вимогою провести розслідування щодо нападу на журналіста «Української правди» Мустафу Найєма 30 липня 2012 року та покарати винних у перешкоджанні роботи журналіста за статтею 171 Кримінального Кодексу України. Про це йдеться в повідомлення спілок.

 

НМПУ та НСЖУ також звертаються до генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою провести перевірку дій міліції. На думку організацій, бездіяльність міліції призвела до порушення прав журналіста, тому винні мають бути покарані.

 

Журналістські організації через ЗМІ звертаються і до народного депутата Віталія Хомутинніка, губернатора Харківської області Михайла Добкіна з вимогою негайно оприлюднити всю інформацію про напад на Мустафу Найєма, якою вони володіють. І пропонують колегам, які спілкуватимуться з цими політиками, обо'язково про це запитувати.

 

Спілки створили групу швидкого реагування щодо цієї справи, щоб провести власне розслідування. До складу групи входять керівники організацій, юристи, медіатори й активісти, які мають досвід роботи у схожих конфліктних ситуаціях.

 

Інцидент з Мустафою Найємом стався 30 липня. Охорона одного з делегатів з'їзду Партії регіонів побила журналіста, вибила в нього з рук телефон і видалила з нього зняте відео. Мустафа Найєм написав заяву в міліцію з приводу вчинених щодо нього порушень.

 

Сам Мустафа Найєм у своєму блозі на «Українській правді» закликав Віталія Захарченка, Віктора Пшонку та голову Комітету з питань свободи слова та інформації Юрія Стеця провести розслідування викладених ним фактів щодо згаданого інциденту. Також він запевняє, що прізвище делегату з'їзду Партії регіонів, охорона якого перешкоджала роботі журналіста, відоме Віталію Хомутинніку та Михайлу Добкіну. Тому Мустафа Найєм звернувся до них особисто з проханням назвати цю людину.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7642
Читайте також
31.07.2012 14:42
Мустафа Найем, «Блоги. Українаська правда»
22 749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду