Перший національний відмовився транслювати Форум опозиції, бо вже надрукував телепрограму

11 Травня 2012
10087
11 Травня 2012
17:06

Перший національний відмовився транслювати Форум опозиції, бо вже надрукував телепрограму

10087
Олександр Пантелеймонов каже, що показ заходів Партії регіонів і КПУ став наслідком вчасно проведених переговорів
Перший національний відмовився транслювати Форум опозиції, бо вже надрукував телепрограму

Національна телекомпанія України відмовилася транслювати Форум об'єднаної опозиції, оскільки сітка мовлення затверджується за два тижні. Про це в коментарі «Детектор медіа» сказав заступник генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

«Відмова від показу Форуму об'єднаної опозиції викликана лише однією причиною - сітка мовлення Першого національного затверджується за два тижні. Ця вимога обумовлена тим, що програма телепередач розміщується у друкованих ЗМІ», - пояснив він.

 

«Ми просимо не вбачати у нашому рішенні якихось політичних мотивів, оскільки, наприклад, вчасно поданий запит дозволив нам транслювати привітання Арсенія Яценюка з Великоднем впродовж 15 квітня, і тоді якихось проблемних питань у наших стосунках з "Фронтом змін" не виникало», - додав заступник ген директора НТКУ.

 

Олександр Пантелеймонов також зазначив, що Перший національний ще декілька місяців тому письмово звертався до всіх політичних партій країни з пропозицією щодо співпраці, «і показ 44-го з'їзду КПУ та заходів за участю Партії регіонів став наслідком саме вчасно проведених переговорів».

 

У прес-службі «Фронту змін» «Детектор медіа» сказали, що партія мала попередню домовленість про трансляцію форуму, але в останній момент телеканал відмовив.

 

Нагадаємо, НТКУ відмовилася від трансляції на платній основі Форуму об'єднаної опозиції 12 травня з 10:05 до 10:45. Згідно з телепрограмою, в цей час на Першому національному транслюватимуться кінцівка повтору спецвипуску програми «Шустер live» до Дня Перемоги, прогноз погоди (з 10:30 до 10:35) та початок п'ятисерійного художнього фільму «Звільнення».

 

Напередодні форуму представник керівництва НТКУ повідомив прес-службі «Фронту змін», що в трансляції форуму відмовлено. «На уточнююче запитання про причини такого рішення, він дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівка "згори"», - зауважили в прес-службі «Фронту змін».

 

Медіаюрист Тарас Шевченко вбачає порушення в дискримінаційному ставленні НТКУ до опозиційних партій, порівняно з провладними, адже раніше телекомпанія транслювала заходи Партії регіонів та Комуністичної партії України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10087
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду