detector.media
11.05.2012 17:06
Перший національний відмовився транслювати Форум опозиції, бо вже надрукував телепрограму
Олександр Пантелеймонов каже, що показ заходів Партії регіонів і КПУ став наслідком вчасно проведених переговорів

Національна телекомпанія України відмовилася транслювати Форум об'єднаної опозиції, оскільки сітка мовлення затверджується за два тижні. Про це в коментарі «Детектор медіа» сказав заступник генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов.

 

«Відмова від показу Форуму об'єднаної опозиції викликана лише однією причиною - сітка мовлення Першого національного затверджується за два тижні. Ця вимога обумовлена тим, що програма телепередач розміщується у друкованих ЗМІ», - пояснив він.

 

«Ми просимо не вбачати у нашому рішенні якихось політичних мотивів, оскільки, наприклад, вчасно поданий запит дозволив нам транслювати привітання Арсенія Яценюка з Великоднем впродовж 15 квітня, і тоді якихось проблемних питань у наших стосунках з "Фронтом змін" не виникало», - додав заступник ген директора НТКУ.

 

Олександр Пантелеймонов також зазначив, що Перший національний ще декілька місяців тому письмово звертався до всіх політичних партій країни з пропозицією щодо співпраці, «і показ 44-го з'їзду КПУ та заходів за участю Партії регіонів став наслідком саме вчасно проведених переговорів».

 

У прес-службі «Фронту змін» «Детектор медіа» сказали, що партія мала попередню домовленість про трансляцію форуму, але в останній момент телеканал відмовив.

 

Нагадаємо, НТКУ відмовилася від трансляції на платній основі Форуму об'єднаної опозиції 12 травня з 10:05 до 10:45. Згідно з телепрограмою, в цей час на Першому національному транслюватимуться кінцівка повтору спецвипуску програми «Шустер live» до Дня Перемоги, прогноз погоди (з 10:30 до 10:35) та початок п'ятисерійного художнього фільму «Звільнення».

 

Напередодні форуму представник керівництва НТКУ повідомив прес-службі «Фронту змін», що в трансляції форуму відмовлено. «На уточнююче запитання про причини такого рішення, він дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівка "згори"», - зауважили в прес-службі «Фронту змін».

 

Медіаюрист Тарас Шевченко вбачає порушення в дискримінаційному ставленні НТКУ до опозиційних партій, порівняно з провладними, адже раніше телекомпанія транслювала заходи Партії регіонів та Комуністичної партії України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY