detector.media
16.03.2012 13:28
Медіахолдинг «Эксперт» розірвав відносини з НТВ через пропагандистський фільм «Анатомія протесту»

Медіахолдинг «Эксперт» 16 березня заявив про припинення співпраці з телеканалом НТВ. Про це пише Lenta.ru. Як говориться в офіційному прес-релізі компанії приводом для розриву відносин став показ по НТВ фільму «Анатомія протесту», який містить різкі висловлювання на адресу російської опозиції. В «Эксперте» заявили, що фільм являє собою «грубу пропагандистську саморобку».

 

Особливо медіахолдинг обурило те, що у фільмі з'явився коментар головного редактора журналу «Эксперт» Валерія Фадєєва. «Ці коментарі отримані шляхом прямого обману: співробітники НТВ стверджували, що вони будуть використані в підсумковому випуску новин. До того ж, коментарі не мали ніякого відношення до змісту фільму», - йдеться в повідомленні.

 

В «Эксперте» стверджують, що поведінка співробітників НТВ вийшла за рамки «будь-яких, навіть найневибаглививіших уявлень про професійну етику».

 

Фільм «Анатомія протесту» вийшов на НТВ у вечірньому ефірі 15 березня. Його автори розповідають про платну участь людей у мітингах російської опозиції. Фільм відразу ж викликав хвилю протесту в блогах - сторінки НТВ у Facebook і «ВКонтакте» користувачі засипали сотнями образливих коментарів. У Twitter хештег НТВлжет вийшов у топ російських трендів. Опозиція збирається провести 17 березня мітинг проти НТВ.

 

Вранці 16 березня розпочалася DDoS-атака на сайт НТВ. На телеканалі вважають, що вона пов'язана саме з показом фільму «Анатомія протесту».

 

Валерій Фадєєв у фільмі не висловлюється безпосередньо про мітинги - його коментар поданий у тому місці, в якому йдеться про те, які інформаційні війни ведуться в інтернеті.

 

Головний редактор «Эксперта» у фільмі розповідає про тоталітарності сучасного інтернету.

 

У медіахолдинг «Эксперт» входить однойменний журнал, рейтингове агентство, телебачення, кілька регіональних відділень, а також журнал «Російський репортер» та інші активи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY