Світовий конгрес газетярів і форум редакторів у Києві тягне на 11 млн грн

14 Лютого 2012
10924
14 Лютого 2012
17:17

Світовий конгрес газетярів і форум редакторів у Києві тягне на 11 млн грн

10924
Генеральним спонсором буде група компаній Дмитра Фірташа
Світовий конгрес газетярів і форум редакторів у Києві тягне на 11 млн грн

Організація в Україні Світового конгресу газетярів і Світового форуму редакторів, який має пройти у вересні цього року в Києві, обійдеться українській стороні приблизно в 11 млн гривень. Про це «Детектор медіа» розповів Олексій Погорєлов, гендиректор Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП).

 

Зазначимо, що 14 лютого відбулося перше засідання робочої групи зі сприяння підготовці та проведенню в Україні Світового конгресу.

 

За словами пана Погорєлова, під час засідання члени групи прийняли рішення формувати пропозиції щодо можливої програми та спікерів від України. «Я звернувся до редакторів, щоб надсилали мені тези, так як треба лобіювати включення нас до ділової програми, - говорить Олексій Погорєлов, - От Олександр Мартиненко сьогодні запропонував дуже гарну ідею, що в принципі у нас немає нічого такого передового, чого б ми могли повчити, але в нас є унікальний досвід - це досвід виживання в умовах економічної кризи. Таке падіння рекламного ринку, як в Україні, мало ще де є. Є реально цікаві проекти, малобюджетні, буквально за копійки зроблені видавцями які часто знаходять аудиторію. За наших умов, коли грошей практично немає, медіа розростаються. І цей досвід є цікавим».

 

Крім того, пан Погорєлов зазначив, що як приймаюча сторона УАВПП має забезпечити організацію проживання, тобто провести переговори з готелями, дізнатися про кращі умови і порекомендувати їх учасникам.

 

Також УАВПП зобов'язана взяти на себе витрати за транспортування, харчування, вечірню програму тощо. «За нашими підрахунками цього всього різного набігає аж на 11 мільйонів. І це все відповідальність наша - українська. Ми маємо знайти гроші, щоб це все профінансувати й організувати на належному рівні. Ми звертатимуся до всіх, у тому числі і з проханням до робочої групи».

 

Оскільки в організації задіяні державні будівлі і державні установи, УАВПП розраховує, що витрати, пов'язані з орендою їхніх приміщень, будуть профінансовані державою або виділені на певній пільговій основі: «Таких витрат у нас близько 4,5 мільйона і ми звернемося з проханням до держави підтримати нас на 4,5 мільйона». Зокрема, у проекті рішення за підсумками робочої групи було схвалено звернутися до Кабінету Міністрів України за інформацією щодо стану справ з виконання Доручення Віктора Януковича від 31 жовтня 2011 року № 1-1/2530 про фінансування заходу.

 

Щодо решти коштів асоціація шукатиме спонсорів та співпрацюватиме з різними компаніями стосовно партнерства. «І в нас є рішення по генеральному спонсору, тобто є компанія DF-Group (група компаній Дмитра Фірташа. - ТК), яка прийняла рішення про підтримку конгресу», - додає Погорєлов.

 

Зазначимо, що гроші, які збираються з учасників конгресу, отримує Всесвітня асоціація видавців газет та новин WAN-IFRA.

 

Також під час засідання, глава Адміністрації президента України, керівник робочої групи Сергій Льовочкін наголосив на необхідності підготовки презентації України напередодні проведення конгресу в Києві. Таку пропозицію він адресував голові Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександру Курдіновичу, повідомляє прес-служба президента.

 

«Необхідно зробити системне презентаційне досьє України для світу», - сказав пан Льовочкін. Йдеться про ефективну й сучасну презентацію, яка враховуватиме досвід інших країн, що вже проводили медійні форуми та конгреси.

 

Глава Адміністрації президента також висловився за доцільність докладного інформування вітчизняних ЗМІ щодо можливостей, які вони матимуть завдяки проведенню в Україні медійних конгресів.

 

За інформацією прес-служби президента України, під час проведення в Києві Конгресу газетярів і Форуму редакторів планується задіяти міжнародний прес-центр, який створюється на базі інформагентства «Укрінформ» під фінальну частину Євро-2012. У прес-центрі будуть опрацьовуватися будь-які інформаційні запити ЗМІ – як поточні, так і ті, що потребуватимуть архівних матеріалів.

 

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович надіслав офіційного листа керівництву Всесвітньої асоціації видавців газет та новин (WAN-IFRA) з пропозицією провести в Києві Всесвітній газетний конгрес і Всесвітній форум редакторів у 2012 році. Як повідомляла ТК, Всесвітня газетна асоціація оголосила попереднє рішення провести Всесвітній газетний конгрес у Києві у 2012 році.

 

Всесвітня асоціація видавців газет та новин об'єднує 78 національних асоціацій з понад 120 країн світу. До неї також входять індивідуальні члени та міжнародні інформаційні агентства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10924
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
4459 дн. тому
Тепер відомо, на який день треба влаштовувати масові акції проти поновлення цензури в Україні. Бо на Конгресі, профінансованому державою (читай - Януковичем) навряд ми щось про це почуємо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду