Радіо «Дача» змінило власників, керівника і програмну концепцію

9 Листопада 2011
13139
9 Листопада 2011
16:48

Радіо «Дача» змінило власників, керівника і програмну концепцію

13139
«Русское радио» - програмну концепцію
Радіо «Дача» змінило власників, керівника і програмну концепцію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 листопада переоформила ліцензії ТОВ «ТРК "Радіо Кохання"» (радіомережа «Дача») у зв'язку зі зміною адреси, власників, керівника, редакційної ради і програмної концепції.

 

Так, юридична адреса компанії змінилася з вул. Червоноармійської, 24/1 на вул. Сім'ї Хохлових, 15 у Києві - за цією адресою зареєстровані всі радіостанції холдингу ТАВР («Русское радио», «Хіт ФМ», Kiss FM і «Радіо Рокс»), а фактична - з бульвару Верховної Ради, 20 на вул. В. Хвойки 15/15 у Києві.

 

Власником 100% компанії став Олег Миколайович Дорофеєв (раніше 75% належали ПП «Терокс», що є співвласником ТРК «Ера», і 25% - Оксані Тереховій).

 

Директором радіомережі замість Владислава Винника стала Наталія Геляс.

 

У складі редакційної ради стало двоє членів замість шести - Наталія Геляс і Ольга Поддубняк.

 

Що стосується програмної концепції, то компанія збільшила частку національного аудіовізуального продукту з 21 години на добу до 24 годин на добу.

 

Формат радіомережі замість музично-культурологічного став розважально-інформаційним, скоротилися обсяги інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм (з 2 годин до 1 години на добу), культурно-мистецьких (з 4 годин до 30 хвилин на добу) і науково-просвітницьких (з 1 години до 30 хвилин на добу), зникла підбірка музичних творів, натомість майже в шість разів зросла кількість розважальних і музичних програм (з 3 годин до 17,5 годин на добу).

 

Подібні зміни до своєї програмної концепції внесло ТОВ «ТРО "Русское радио - Украина"» з групи ТАВР: теж збільшило частку національного аудіовізуального продукту до 24 годин на добу, скоротило обсяги інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм (до 1 години на добу), культурно-мистецьких і науково-просвітницьких.

 

Представник «Русского радио» і «Дачі» пояснив, що компанії відмовляються від програм іноземного виробництва, але не іноземного музичного наповнення. А щодо скорочення інформаційного мовлення він сказав, що краще виготовляти менше, але якісніше.

 

Як писала «Детектор медіа» радіомережу «Дача» придбала радіогрупа ТАВР у холдингу Андрія Деркача (телеканал і радіо «Ера», «Киевский телеграф», «Версии»). Однак у ТАВРі заявили, що не придбали «Дачу», а «отримали актив в управління». Директором «Дачі» ТАВР призначив Соню Сотник. За словами директора ТАВРу Ігоря Чернишова, формат і позивний мережі «Дача» поки не змінюватиметься.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13139
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алексей
4552 дн. тому
Интересно, зачем было в прошлый раз говорить что "мы не покупаем сеть, а берём её под своё управление"? Ведь знали же что уже купили :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду