Савік Шустер: Україна та ЄС - це внутрішньополітична дискусія

4 Листопада 2011
10003
4 Листопада 2011
21:35

Савік Шустер: Україна та ЄС - це внутрішньополітична дискусія

10003
Савік Шустер: Україна та ЄС - це внутрішньополітична дискусія

В ефірі ток-шоу «Шустер live» Савік Шустер відповів керівнику представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануелу Пінту Тейшейрі, який зауважив, що у дискусіях під час програми позиція ЄС не була презентована його легітимним представником. 

 

Нинішній випуск ток-шоу розпочався із цитування листа Жозе Мануела Пінти Тейшейри. Відразу ж по цьому Савік Шустер зачитав власну відповідь. Зокрема, він зазначив: «Ми вважаємо, що перш за все українці, а головне, українські політики мають визначитися по відношенню до ЄС, і отже це - внутрішньополітична дискусія». І додав, що запрошує посла до участі у програмі 23 грудні, яка буде присвячена підсумкам саміту.

  

Нагадаємо, що, за словами пана Тейшейри, 14 жовтня його запрошували на «Шустер live», але  останньої хвилини запрошення було скасовано. 

 

Як повідомляла ТК, у своєму відкритому листі керівник представництва Євросоюзу в Україні просив ведучого цієї програми Савіка Шустера все-таки надати йому можливість висловити позицію ЄС, адже теми відносин ЄС-Україна останнім часом широко обговорюються у випусках «Шустер live»«Я вважаю, це головним чином було б корисно для вашої аудиторії, громадян України, для того щоб вони були краще поінформовані з цієї важливої для їхнього майбутнього теми», - зазначив Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

 

Повний текст звернення Савіка Шустера наводимо нижче: 

  

«Ваша величносте, Пане Посол!

Сподіваюся, Ви погодитеся, що відносини між Україною та Європейським Союзом (ЄС) ускладнилися через суд над лідером опозиції Юлією Тимошенко і особливо загострилися після обвинувального вироку. Лідери та Парламент ЄС зробили різкі й недвозначні заяви на адресу української влади. Ми ці заяви цитували у нашій програмі. Ми вважаємо, що перш за все українці, а головне українські політики мають визначитися по відношенню до ЄС, а отже це - внутрішньополітична дискусія. Моє питання: "Чи має право ЄС нав'язувати свої правила Україні?" адресоване українським політикам - владі і опозиції, та українцям. Судячи з підсумків наших двох програм 14-го і 21-го жовтня, про які Ви згадуєте у своєму листі, українці свій вибір зробили, і цей вибір - європейський. Зараз справа за політиками.

 

Сьогодні стало відомо, що саміт Україна-ЄС відбудеться у понеділок 19 грудня поточного року. Безсумнівно, наша програма в п'ятницю, 23 грудня, буде присвячена підсумкам саміту. Ми вже сьогодні запрошуємо Вас на цю програму». 

 

«Детектор медіа» 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду