detector.media
04.11.2011 21:35
Савік Шустер: Україна та ЄС - це внутрішньополітична дискусія

В ефірі ток-шоу «Шустер live» Савік Шустер відповів керівнику представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануелу Пінту Тейшейрі, який зауважив, що у дискусіях під час програми позиція ЄС не була презентована його легітимним представником. 

 

Нинішній випуск ток-шоу розпочався із цитування листа Жозе Мануела Пінти Тейшейри. Відразу ж по цьому Савік Шустер зачитав власну відповідь. Зокрема, він зазначив: «Ми вважаємо, що перш за все українці, а головне, українські політики мають визначитися по відношенню до ЄС, і отже це - внутрішньополітична дискусія». І додав, що запрошує посла до участі у програмі 23 грудні, яка буде присвячена підсумкам саміту.

  

Нагадаємо, що, за словами пана Тейшейри, 14 жовтня його запрошували на «Шустер live», але  останньої хвилини запрошення було скасовано. 

 

Як повідомляла ТК, у своєму відкритому листі керівник представництва Євросоюзу в Україні просив ведучого цієї програми Савіка Шустера все-таки надати йому можливість висловити позицію ЄС, адже теми відносин ЄС-Україна останнім часом широко обговорюються у випусках «Шустер live»«Я вважаю, це головним чином було б корисно для вашої аудиторії, громадян України, для того щоб вони були краще поінформовані з цієї важливої для їхнього майбутнього теми», - зазначив Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

 

Повний текст звернення Савіка Шустера наводимо нижче: 

  

«Ваша величносте, Пане Посол!

Сподіваюся, Ви погодитеся, що відносини між Україною та Європейським Союзом (ЄС) ускладнилися через суд над лідером опозиції Юлією Тимошенко і особливо загострилися після обвинувального вироку. Лідери та Парламент ЄС зробили різкі й недвозначні заяви на адресу української влади. Ми ці заяви цитували у нашій програмі. Ми вважаємо, що перш за все українці, а головне українські політики мають визначитися по відношенню до ЄС, а отже це - внутрішньополітична дискусія. Моє питання: "Чи має право ЄС нав'язувати свої правила Україні?" адресоване українським політикам - владі і опозиції, та українцям. Судячи з підсумків наших двох програм 14-го і 21-го жовтня, про які Ви згадуєте у своєму листі, українці свій вибір зробили, і цей вибір - європейський. Зараз справа за політиками.

 

Сьогодні стало відомо, що саміт Україна-ЄС відбудеться у понеділок 19 грудня поточного року. Безсумнівно, наша програма в п'ятницю, 23 грудня, буде присвячена підсумкам саміту. Ми вже сьогодні запрошуємо Вас на цю програму». 

 

«Детектор медіа» 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY