Нацраді запропонували переглянути універсальну програмну послугу та скасувати список адаптованих каналів

14 Жовтня 2011
12800
14 Жовтня 2011
16:09

Нацраді запропонували переглянути універсальну програмну послугу та скасувати список адаптованих каналів

12800
Нацраді запропонували переглянути універсальну програмну послугу та скасувати список адаптованих каналів

Учасники ринку платного телебачення запропонували Національній раді з питань телебачення і радіомовлення переглянути склад універсальної програмної послуги (УПП), скасувати перелік так званих адаптованих каналів, спростити процедуру ліцензування провайдерів програмної послуги та розпочати ліцензування IPTV-провайдерів. Такі ідеї були висловлені на круглому столі «Актуальні проблеми у сфері платного телебачення», що відбувся 13 жовтня в Нацраді, повідомляє прес-служба регуляторного органу.

 

Щодо УПП директор Телекомунікаційної палати України Костянтин Грицак наголосив на тому, що формування переліку програм повинно проходити в тісній співпраці з медіагалуззю, а до переліку обов'язкових повинні входити програми суспільного і державного мовлення, повідомляє пресс-служба Телекомпалати. Пан Грицак звернув увагу на те, що необхідно дотримуватися принципу технологічної нейтральності при регулюванні УПП та зменшити державний тиск на провайдерів шляхом скасування державного цінового регулювання.

 

Також ринок звернув увагу на підготовку документа, що регламентує порядок ліцензування провайдерів програмної послуги. Нацрада готова переглянути його і включити це питання до «Плану підготовки нормативних актів на 2011 рік». Заступник директора Телекомпалати Ірина Козлова запропонувала скоротити обсяг інформації, що включається до бланку ліцензії, зокрема вилучити з нього перелік програм ліцензіата, а також зменшити кількість документів, що подаються до Нацради, чітко визначивши їхній перелік і запровадити електронний документообіг.

 

У роботі круглого столу взяли участь члени Нацради Володимир Манжосов, Окана Головатенко, Євген Баранов, Оксана Єлманова, Ірина Опілат, Микола Фартушний та керівники структурних підрозділів апарату Нацради; перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, президент Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Олена Бондаренко, віце-президент АППК Наталя Клітна, президент групи компаній «Воля» Сергій Бойко, директор ТОВ «Віасат Україна» Андрій Буренок, президент асоціації «Західно-українська гільдія операторів кабельного телебачення» Василь Волокітін, директор ТОВ «Універком» В'ячеслав Василевський, директор асоціації «Телекомунікаційна палата України» Костянтин Грицак, заступник директора асоціації «Телекомунікаційна палата України» Ірина Козлова, генеральний директор компанії «Сонар» Олексій Пігін, президент асоціації «Укртелемережа» Віктор Скрипник, директор компанії «Торсат» Анатолій Сальник, директор компанії «Віжн ТВ» Оксана Ферчук, генеральний директор Спілки кабельного телебачення України Олександр Швець, генеральний директор «Рекламної телевізійної групи» Любов Ярошевська, голова правління Всеукраїнської асоціації операторів кабельного телебачення Юрій Лабунський, виконавчий директор асоціації «Індустріальний телевізійний комітет» Катерина Котенко, директор із розвитку ТРК «Україна» Андрій Мальчевський, керівник департаменту розвитку мережі мовлення групи компаній «1+1» Олег Черниш.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12800
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду