Ірина Іонова: Технічний збій був, але усі голоси за суперфіналістів «Голосу країни» враховано

13 Вересня 2011
13870
13 Вересня 2011
18:24

Ірина Іонова: Технічний збій був, але усі голоси за суперфіналістів «Голосу країни» враховано

13870
Ірина Іонова: Технічний збій був, але усі голоси за суперфіналістів «Голосу країни» враховано

У оператора, що організовував голосування у суперфіналі шоу «Голос країни», справді були технічні проблеми.  Проте усі голоси глядачів, віддані за обох суперфіналістів, враховані. Про це «Детектор медіа» заявила Ірина Іонова, продюсер «Голосу країни» («1+1»).

 

Нагадаємо, у неділю 11 вересня у прямому ефірі відбувся суперфінал вокального шоу «Голос країни». Переможцем став незрячий співак Іван Ганзера.

 

12 вересня адміністрація фан-клубу Антоніни Матвієнко (посіла друге місце) написала відкритого листа керівництву «1+1»,  де зазначила, що під час голосування деякі шанувальники шоу мали проблеми з відправленням смс-повідомлень - як за одного, так і за іншого суперфіналіста. «Во время и после голосований в финале шоу "Голос країни" (канал "1+1") 11 сентября 2011 года стали поступать от телезрителей многочисленные жалобы, на предмет того, что дозвониться и проголосовать за участников шоу в так называемом "Суперфинале" (где остались Ганзера и Матвиенко) на указанные номера они не могут. Также не поступали ответные СМС-сообщения, о том, что голоса телезрителей приняты. В ночь с 11 на 12 сентября количество жалоб постоянно росло, при этом такие проблемы возникали при отправке СМС и звонков, как за Антонину Матвиенко, так и за Ивана Ганзеру. Днём 12 сентября стало известно, что многим телезрителям приходили ответные СМС с 02:00 до 06:00 12.09.2011 о том, что голосование закрыто и их голоса не приняты, при том что голосовали люди во время открытых линий. Позже, уже в обед 12 сентября, у многих списали деньги со счетов за отправленные СМС, которые не были приняты. По состоянию на 17:00 12 сентября количество жалоб измеряется тысячами. Во время эфира и голосования дозвониться на номер 0900102816 люди просто не могли, звонок постоянно "сбрасывался"», - йдеться у відкритому листі.

 

«Детектор медіа» звернулася до продюсера проекту Ірини Іонової з проханням прокоментувати інформацію глядачів.

 

Публікуємо відповіді продюсера у повному обсязі.

 

 

- Скажіть, будь ласка, чи передбачений біблією формату суперфінал?

- Так, суперфінал передбачено біблією формату. У нас фінал проходив за класичною біблією голландського формату компанії Talpa. Супервайзери формату тижнями перевіряли відповідність нашої роботи формату.

 

- Чому про це не було оголошено заздалегідь телеглядачам?

- Правила були оголошені у фінальному епізоді. Правила голосування в нашому шоу досить складні, тому в кожному ефірі ми проговорювали їх окремо. Так само було і цього разу.

 

- Чому багато хто за півгодини до закінчення ефіру не зміг відправити смс або додзвонитися на номери учасників? Чи було це технічним збоєм і чи врахували ці голоси пізніше?

- Усі голоси були враховані відразу, не дивлячись на те що, дійсно, у нашого оператора голосування були технічні проблеми.

 

Багато телеглядачів отримали смс-відповідь через кілька годин після ефіру - в смс було написано, що голос не врахований, оскільки відправлений після закриття голосування. Але якщо ваш голос прийшов оператору в час, коли голосування було активне, він врахований незалежно від смс-відповіді. На жаль, смс-відповіді розсилалися автоматично. Програма, яка за них відповідає, вибирала відповідь «голос не враховано» у тому випадку, якщо черга до смс доходила після закриття голосування. Таких смс було дуже багато, тому що обсяги голосування були величезні, і оператор не справлявся з обробкою всіх відповідей в реальному часі.

 

Важливо те, що абсолютно всі голоси враховані. Кожен глядач, який отримав неправильну смс-ку, найближчим часом отримає від свого оператора вибачення і підтвердження того, що його голос враховано.

 

- Чи буде наступного разу голосування в два етапи?

- Поки що ми не збираємося змінювати правил. Зміни можливі, тільки якщо їх внесуть до біблії формату.

 

- Коли планується початок наступного сезону шоу?

- Найближчим часом. Конкретної дати ми поки назвати не готові. Зараз дуже активно працюємо над кастингом другого сезону, заявок дуже багато.

 

- Чи будуть змінюватися судді?

- Це ймовірно, але точної відповіді поки немає. Коли рішення буде прийнято, ми повідомимо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13870
Теги:
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергій
4608 дн. тому
Всім читати http://kostyantyn1979.livejournal.com/48237.html
Сергій
4609 дн. тому
Якщо б Ганзера виграв в першому турі, вони б одразу його оголосили переможцем без проведення 2 туру. Ось чому вони не оголошували заздалегідь про 2 тур, ПРОСТО ЧЕКАЛИ, ХТО ВИГРАЄ ПЕРШИЙ, і в залежності від переможця першого туру планували подальші дії. ЛИЦЕМІРИ.
Дмитро
4609 дн. тому
Прочитав відповіді Іонової. Брехня на брехні і брехнею поганяє. По-перше, основні умови проведення наступного етапу шоу до фіналу оголошували ще наприкінці попередньої програми. По-друге, не розумію, якщо голос зараховано - система мала б автоматично згенерувати СМС з відповіддю, що голос враховано (затримка могла б виникнути лише з відправкою такої СМС). І це не пояснює ситуацію з дзвінками. По-третє, елементарна логіка підказує, що за 4-х учасників голосувало приблизно стільки ж, скільки й за двох (+/- в межах стат. похибки), але проблеми, чомусь, виникли лише в "другому турі". А от заяви, мовляв, "правила занадто складні для глядачів, щоб оголошувати їх одразу" просто вкрай принизливі, оскільки прирівнює глядачів до повних даунів. А свідчення тих, чиї голоси не враховані й за Ганзеру, говорить лише про те, що ВЗАГАЛІ ніякого підрахунку голосів не було, а результати намалювали продюсери (чи хтось іще) "на коліні".
LK
4610 дн. тому
Брехня ! Люди, не приймайте участь у голосуванні за Голос кпаїни - 2 ! А краще й не дивіться його ! Фінал буде такий самий - брехня і ще раз брехня !
Александр
4611 дн. тому
Я не верю ни одном услову Ионовой.
GL
4611 дн. тому
У Антонины украли победу, при чем сделали это подло и цинично. Она победила в шоу. Не может все решать 25минутное голосование. Откуда взялся так называемый 2 тур, почему о нем не сообщали ни накануне, ни в анонсах, ни в начале передачи, а только когда все пропели. ЭТО вызывает большие подозрения. ГДЕ В ПРАВИЛАХ НАПИСАНО О Б ЭТОЙ 2 ТУРЕ. Покажите мне хочу увидеть эти правила украинского шоу хоть на каком –нибудь сайте. ОТВЕТ- НЕТ ТАКОГО.
Првавдоруб
4611 дн. тому
А чему вы удивляетесь? Шоу изначально во всей красе показало наш украинский менталитет и проблему: все у нас или за деньги, или по блату :-)) О чем говорить, если Матвиенко оставили в шоу ТОЛЬКО из-за мамаши??? Все помнят, как ее "прокатили" ВСЕ судьи, пока не узнали ее фамилию? И сразу же девочка осталась в шоу и ее пихали в финал. Для нее и второго места много :) А она б уже постыдилась с незрячим парнем "бодаться"... Думаю, шоу показало, что у мамы достаточно денег и влияния, чтоб дочку раскрутить... Вэлком ту Юкрейн! :))))))))))))
хм
4611 дн. тому
Шановний! результати СПОТВОРЕНО изначально, когда вылетевшую в один из первых дней шоу посредственную певичку (мамину дочку), через головы всех нагло засунули, вернув в проект, с рассказами о какой-то там самобытности и давя авторитетом господина Меладзе, состоящего в дружеских отношениях с мамой этой певички - Ныной Матвыэнко. При этом в участники шоу не попали значительно более достойные исполнители, с харизмой и талантом, у которых за спиной, к сожалению, не оказалось любовника-продюсера, состоящего в знакомстве с кем надо, бабла, известной мамаши, ну и так далее по тексту. Поэтому не нужно так переживать за барышню, не надо! Её еще не раз пропихнут, засунут и просунут везде, где только можно. Не важно, что уровень украинской эстрады таков, что "шанованых зырок", широко открыв рот, не узнают люди даже в ближнем зарубежье - не знают и даже невзирая на все попытки, знать не хотят. Ведь это - не главное! Главное, чтобы мама Нына была довольна....
KyivUA
4611 дн. тому
Із задоволенням дивилися всією родиною весь проект, але фінал повністю перекреслив усі позитиви. Бажання дивитись Голос країни 2 не виникає. Поза всяким сумнівом результат був спотворений. Причина - публічна підтримка Ніною Матвієнко опальної екс-прем'єрки та чиясь хронічна українофобія. Думаю, що автори фальсифікація голосування глядачів на Голосі країни ті ж самі, що і на Великих українцях.
Виталий
4612 дн. тому
Результаты голосования полностью сфальсифицированы.
Сержик
4612 дн. тому
Больше никаких шоу и никаких смс. Это конец всей этой эпопеи!
Юля
4612 дн. тому
Очередная ложь, если б не кипишь, они бы не врали бы, а так нужно было что то придумать. Мне во время интернов пришло смс, что линия закрыта, хотя голосование продолжалось, Поэтому Ионова врет. Никаких сбоев Просто блокировка линий
Юля
4612 дн. тому
Лицемеры - организаторы шоу, ВЫ ПРЕДНАМЕРЕНО БЛОКИРОВАЛИ ЛИНИИ ГОЛОСОВАНИЯ, вследствие чего приходили смс что линии закрыты , А ТЕПЕРЬ ПРИСЫЛАЕТЕ ПОВТОРНЫЕ СМС С ТЕКСТОМ, ЧТО ГОЛОСА ПРИНЯТЫ. ПОЗОР. Подавитесь своим шоу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду