detector.media
13.09.2011 18:24
Ірина Іонова: Технічний збій був, але усі голоси за суперфіналістів «Голосу країни» враховано
Ірина Іонова: Технічний збій був, але усі голоси за суперфіналістів «Голосу країни» враховано

У оператора, що організовував голосування у суперфіналі шоу «Голос країни», справді були технічні проблеми.  Проте усі голоси глядачів, віддані за обох суперфіналістів, враховані. Про це «Детектор медіа» заявила Ірина Іонова, продюсер «Голосу країни» («1+1»).

 

Нагадаємо, у неділю 11 вересня у прямому ефірі відбувся суперфінал вокального шоу «Голос країни». Переможцем став незрячий співак Іван Ганзера.

 

12 вересня адміністрація фан-клубу Антоніни Матвієнко (посіла друге місце) написала відкритого листа керівництву «1+1»,  де зазначила, що під час голосування деякі шанувальники шоу мали проблеми з відправленням смс-повідомлень - як за одного, так і за іншого суперфіналіста. «Во время и после голосований в финале шоу "Голос країни" (канал "1+1") 11 сентября 2011 года стали поступать от телезрителей многочисленные жалобы, на предмет того, что дозвониться и проголосовать за участников шоу в так называемом "Суперфинале" (где остались Ганзера и Матвиенко) на указанные номера они не могут. Также не поступали ответные СМС-сообщения, о том, что голоса телезрителей приняты. В ночь с 11 на 12 сентября количество жалоб постоянно росло, при этом такие проблемы возникали при отправке СМС и звонков, как за Антонину Матвиенко, так и за Ивана Ганзеру. Днём 12 сентября стало известно, что многим телезрителям приходили ответные СМС с 02:00 до 06:00 12.09.2011 о том, что голосование закрыто и их голоса не приняты, при том что голосовали люди во время открытых линий. Позже, уже в обед 12 сентября, у многих списали деньги со счетов за отправленные СМС, которые не были приняты. По состоянию на 17:00 12 сентября количество жалоб измеряется тысячами. Во время эфира и голосования дозвониться на номер 0900102816 люди просто не могли, звонок постоянно "сбрасывался"», - йдеться у відкритому листі.

 

«Детектор медіа» звернулася до продюсера проекту Ірини Іонової з проханням прокоментувати інформацію глядачів.

 

Публікуємо відповіді продюсера у повному обсязі.

 

 

- Скажіть, будь ласка, чи передбачений біблією формату суперфінал?

- Так, суперфінал передбачено біблією формату. У нас фінал проходив за класичною біблією голландського формату компанії Talpa. Супервайзери формату тижнями перевіряли відповідність нашої роботи формату.

 

- Чому про це не було оголошено заздалегідь телеглядачам?

- Правила були оголошені у фінальному епізоді. Правила голосування в нашому шоу досить складні, тому в кожному ефірі ми проговорювали їх окремо. Так само було і цього разу.

 

- Чому багато хто за півгодини до закінчення ефіру не зміг відправити смс або додзвонитися на номери учасників? Чи було це технічним збоєм і чи врахували ці голоси пізніше?

- Усі голоси були враховані відразу, не дивлячись на те що, дійсно, у нашого оператора голосування були технічні проблеми.

 

Багато телеглядачів отримали смс-відповідь через кілька годин після ефіру - в смс було написано, що голос не врахований, оскільки відправлений після закриття голосування. Але якщо ваш голос прийшов оператору в час, коли голосування було активне, він врахований незалежно від смс-відповіді. На жаль, смс-відповіді розсилалися автоматично. Програма, яка за них відповідає, вибирала відповідь «голос не враховано» у тому випадку, якщо черга до смс доходила після закриття голосування. Таких смс було дуже багато, тому що обсяги голосування були величезні, і оператор не справлявся з обробкою всіх відповідей в реальному часі.

 

Важливо те, що абсолютно всі голоси враховані. Кожен глядач, який отримав неправильну смс-ку, найближчим часом отримає від свого оператора вибачення і підтвердження того, що його голос враховано.

 

- Чи буде наступного разу голосування в два етапи?

- Поки що ми не збираємося змінювати правил. Зміни можливі, тільки якщо їх внесуть до біблії формату.

 

- Коли планується початок наступного сезону шоу?

- Найближчим часом. Конкретної дати ми поки назвати не готові. Зараз дуже активно працюємо над кастингом другого сезону, заявок дуже багато.

 

- Чи будуть змінюватися судді?

- Це ймовірно, але точної відповіді поки немає. Коли рішення буде прийнято, ми повідомимо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY